Eren-10 Operasyonu'nda 10 terörist daha etkisiz hale getirildi

Eren-10 Operasyonu'nda 10 terörist daha etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren-10 Operasyonu'nda Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı. Teröristlerden birinin kırmızı kategoride olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Eren-10 Operasyonu kapsamında, Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesindeki operasyon Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığınca sürdürülüyor.

Operasyonda Jandarma komandolar, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat birlikleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 terörist daha silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Böylelikle bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6’ya yükseldi. 

Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından operasyonla ilgili paylaşım yaptı. 

Soylu paylaşımında, "Eren-10 Operasyonundan haber var. Kahraman evlatlarımızın mücadelesiyle Domuz Dağı'ndan, güzel haberler gelmeye devam ediyor. Şırnak-Bestler Dereler Domuz Dağı bölgesinde 2 terörist daha etkisiz! Dünden bugüne toplamda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

ETKİSİZ HALE GETİRİLENLERİN SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Yapılan son bilgilendirmede, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10'a yükseldiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından operasyonla ilgili  bir paylaşım daha yaptı. Soylu, önce 6 daha sonra 8 daha sonra da 10'a yükselen etkisiz hale getirilen terörist sayısını Twitter adresinden "Ne diyeyim. Allah, hızınızı kesmesin kahramanlar." ifadeleri ile duyurdu. 

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda kırmızı kategoride yer alan sözde Botan saha sorumlusu Özgür Gabar kod adlı Fırat Şişman olduğu tespit edildi.Terörist Fırt Şişman'ın 5 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Yüksekova Bostancık mevkiinde askeri konvoya saldırı sonucu 16 askerin şehit edilmesi 6 askerin yaralanması eylemlerini planlayan ve bizzat katılan terörist olduğu belirlendi. 

Şişman'ın 2014 - 2015 yıllarında Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olaylarının sorumlu ve planlayıcısı olduğu öğrenildi. Ayrıca, 2020 Eylül - 2021 Nisan ayları arasında sözde Botan Saha olarak bilinen Şırnak, Mardin, Van, Siirt ve Şanlıurfa illerindeki terör olaylarının planlayıcısı da olduğu tespit edildi.

son dakika son dakika haber Eren operasyonu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu