Erdoğan'a Özbekistan'da İmam Buhari Nişanı takdim edildi: Ezeli ve ebedi kardeşliğmizin sembolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'da İmam Buhari Nişanı takdim törenine katıldı. Erdoğan, "Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin sembolü olarak kabul ediyorum." dedi.

Türk Devlet Teşkilatları 9'uncu Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı’nı tevdi etti.

 Erdoğan'ın İmam Buhari Nişanı’nı tevdi törenindeki açıklamaları; 

Fıkıh ilminin efendisi Buhari'nin her şeyi İmam Buhari adına özellikle bu kıymetli nişanın tarafıma tevcihinden çok büyük şeref duyuyorum. Fıkıhta ve hadis ilminde zirve bir isimdir. Milletim adına bu nişana layık görülmem vesilesiyle teşekkür ediyorum. Nişanın şahsıma tevcihi her anlamda ilişkilerimizin somut bir tezahürüdür. Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin sembolü olarak kabul ediyorum. İmam Buhari adına bir üniversitenin burada kuruluyor olması İslam dünyasına da büyük bir mesaj olacaktır. Bugün zaten bir heyet, oğlum da dahil olmak üzere İbn-i Haldun Üniversitesi'nden arkadaşlar, Taşkent'e gelerek çalışmalar yaptılar. Aziz kardeşim Şevket Mirziyoyev'e bu nişan vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. İlişkilerimizi daha ileri seviyeye taşıyacağımıza inancım tamdır. İmam Buhari üniversitesi çok önemli bir bilim ve çekim merkezi olacaktır. 

Mirziyoyev'in açıklamaları:

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de yaptığı açıklamada, "Hepimiz sizi dünya çapında itiraf edilen büyük devlet ve siyaset adamı olarak hürmet ediyoruz. Kardeş Türk halkının tarihi ve bugünü büyük. Ve ben eminim... Türkiye'nin geleceği de elbette büyük olacak. Çünkü Türkiye'nin böylesine güçlü ulu önderi bir lideri var. Sizi bir kez daha kendi adıma ve halkım adına içtenlikle kutluyorum. " dedi.

Erdoğan Özbekistan