Enflasyonun son kurbanı oldu, Almanlar isyan etti

Haberglobal.com.tr
Almanya

Almanlar ülkede hızla artan döner fiyatlarından şikayetçi. gençler, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'e "Döner ne zaman 3 euro olacak?" diye sordu. Scholz, o soruya sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Artan talep ve enflasyonla orantılı olarak döner fiyatları hızla yükseliyor. Almanlar bu durumdan şikayetçi. hükümetten adım atmasını istiyorlar. Öyle ki, Almanya Başbakanı Olaf Scholz en sık aldığı sorulardan birinin döner fiyatlarıyla ilgili olduğunu söyledi. sosyal medya üzerinden paylaştiği videoda, "döner ne zaman 3 euro olacak?" sorusuna yanıt verdi. Scholz, "Bu çok dikkat çekici bir soru. Gençlerden döner fiyatına bir üst sınır getirilmesi yönünde talepler geliyor. Ancak serbest pazar ekonomisinde yaşıyoruz ve fiyatlar, arz talebe göre belirleniyor. Döner üreticileri için maliyet fiyatları da var. Yani dönerin fiyatı için bir üst sınırlama getirilmeyecek. Ancak Almanya’da enflasyon son zamanlarda düşüyor ve daha da düşecek" dedi.

SON YILLARDA YÜZDE 70 ARTTI

Almanya'da döner fiyatları şehirden şehre değişse de, ortalama 7 euro yani yaklaşık 245 Türk Lirası. Ülkede dönerin fiyatı son yıllarda yüzde 70 arttı. Scholz'u eleştiren bazı gençler, "Eski başbakan Merkel, döner fiyatlarını kontrol altında tutabiliyordu“ eleştirisinde bulunuyor. Daha önce de döner fiyatlarına tepki gösteren bir protestocu, Scholz'e seslenmiş "Putin’le konuşun da döner yine 4 euro olsun" demişti.