Enerji Bakanı: Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi var, heyelan tehlikesi devam ediyor

Haberglobal.com.tr
Erzincan Alparslan Bayraktar Gündem haberleri
Enerji Bakanı: Heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi var, heyelan tehlikesi devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyledi. Bayraktar, "Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor" dedi.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Milyonlarca metreküp toprak aktı. 9 işçi heyelan altında kaldı ve kurtarma çalışmaları sürüyor ancak henüz iyi bir haber yok. Facia öncesinde 9 işçiden 5’inin bir konteyner içinde, 3’ünün araç içinde, 1’inin ise bir kamyonun içinde olduğu açıklandı.

İliç'te son duruma ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan alanında 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu söyledi. Bayraktar, şunları söyledi: 

"Bizim özellikle işçi kardeşlerimizin olduğunu tahmin ettiğimiz yerlerde arama yapıyoruz. Bölgede heyelan tehlikesi devam ediyor. En kısa sürede işçilerimize ulaşmayı ümit ediyoruz.  Elimizdeki tüm teknik imkanları kullanmaya çalışıyoruz.

İşin hukuki boyutuyla ilgili müfettişlerimiz çalışmalarını sürdürüyor.  Buradaki şirketin yönetim düzeyi içerisinde bir zafiyet olduğunu görüyoruz. Bu tesisin izinleri ile alakalı süreçlerde herhangi bir sıkıntı yok. Ama uygulama noktasında ilgili bakanlıklar soruşturmayı yürütüyor. Hiçbir şeyin üstünün örtülmeyeceğini söyleyebiliriz. Konuyla alakalı kimlerin sorumluluğu varsa yargı önüne çıkmasını temin edeceğiz.

Hem sudan hem topraktan aldığımız numunelerle alakalı endişe edilecek süreç söz konusu değildir."