En popüler bayram rotaları

Ramazan Bayramı Antalya Adana KKTC Turizm Ekonomi haberleri Kültür Sanat haberleri İstanbul Bursa İzmir Gezi Ankara Türk lirası ÖZEL HABERLER Yaşam Haberleri
En popüler bayram rotaları

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından tatilcilerin göçü başladı. Vizesiz rotalar, doğa ve kültür turları en çok arananlar listesinde. Bayramda oto kiralama talebi artarken, vatandaşların en çok arama yaptığı şehir Adana oldu. Vizesiz rotalarda popüler olan ülke ise Mısır.

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla vatandaşlar yollara döküldü. Bir önceki haftaya göre uçak bileti aramaları yüzde 67, araç kiralama işlemleri yüzde 76, otel rezervasyonları da yüzde 70 oranında arttı. Ramazan Bayramı dönemine ait en çok arama yapılan şehir ise Adana. Bu şehri Diyarbakır, Gaziantep, Van ve Trabzon takip ediyor. Tatilin bahar ayına denk gelmesi ise tatilcilerin memleketlerine gitmeyi tercih ettiklerini ya da gastronomi turu yapmak istediklerini gösteriyor. Veriler en çok uçak bileti aranan yurt dışı rotalarının ise Belgrad, Atina, Bakü, Bali ve Cidde olduğunu gösteriyor. En çok otel rezervasyonlarının yapıldığı şehir ise İstanbul. Megakenti, Antalya, Adana, İzmir ve Diyarbakır şehirleri takip ediyor. Veriler tatil için planlanan seyahatlerin yüzde 73’ünün iki kişilik olduğunu ve tatillerin yüzde 50’sinden çoğunun iki ya da üç günlük seyahatler olduğunu gösteriyor.

En popüler bayram rotaları - Resim : 1
Tatilcilerin popüler rotalarından birisi de Ege'deki antik kentler.

ANTALYA VE BODRUM AKINI 

Verilere göre bayram öncesi araçların büyük çoğunluğu havaalanlarından kiralandı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve Trabzon Havalimanı bayram döneminde en çok araç kiralanan noktalar. Yurtiçinde en çok tercih edilen rotalar her zaman olduğu gibi Antalya, Bodrum olurken, KKTC'de listede yer aldı. Bu bölgelerdeki otellerde gecelik kişi başı fiyatlar ortalama 2 bin TL olurken; Sibel Can, Özcan Deniz, Cem Yılmaz, Ayta Sözeri, Ebru Yaşar, Yıldız Tilbe gibi sanatçıların gala programı yaptığı oteller de yoğun talep görüyor. Galalı otellerde iki kişilik odada kişi başı gecelik fiyatlar 2 bin 300 TL ile 13 bin lira arasında değişiyor. Bu otellerde paket fiyatları konaklama ile birlikte bayram gala programını kapsıyor. Kıbrıs seçeneğinde ise bu paketlere ekstra olarak uçak ve transferler de ekleniyor. 

En popüler bayram rotaları - Resim : 2
Çocuklu ailelerin tercihleri arasında her şey dahil oteller yer alıyor.

SAPANCA VE AFYON 

Doğayı keşfetmek isteyenler, şifa arayanlar için rota Afyon ve Sapanca. Bahar aylarında canlanan doğayı hissetmek, şifalı sularda huzur bulmak isteyenlerin tercihi termal tatil. Kaplıca şehri Afyon’da fiyatlar gecelik kişi başı bin 750TL’den başlıyor. İstanbul’a yakınlığıyla Sapanca da doğayı tercih edenlerin ilk adresi.

En popüler bayram rotaları - Resim : 3
Candaş, vatandaşların bungalov dolandırıcılarından korunmaları için yapılması gerekenleri anlattı.

Villa işletmecisi Gürcan Candaş ise, "Temiz havası, doğası ve İstanbul'a ortalama bir buçuk saatlik yakınlığı ile Sapanca vatandaşların bayramda da tercihleri arasında yer aldı ve neredeyse doluluk oranımız yüzde 100'e yaklaştı" diye konuştu.

Bungalov dolandırıcılarından korunmak için yapılması gerekenleri anlatan Candaş, "Bugün bir bungalov ortalama 5 bin TL, villalar ise 8-10 bin TL arasında değişiyor. 3 bin TL'ye sabah, öğle ve akşam yemek imkanı sunan bir tesise güvenilmemeli" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR TURLARI

Bayramda kaşif ruhların tercihi ise Kültür Turu Rotaları olarak öne çıkıyor. Kaş-Kekova-Adrasan- Olimpos turu Akdeniz’in eşsiz güzelliklerinde hem tarih hem doğa keşfi sunuyor. Bayram tatilinde 2 gece konaklamalı bu turun kişi başı fiyatı  ortalama 7 bin TL. Adana, Gaziantep, Halfeti, Adıyaman, Nemrut, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Göbeklitepe’yi kapsayan klasik GAP turu tarih, doğa, kültür ve gastronomi tutkunlarına hitap ediyor; 5 gecelik bu turun fiyatı ise 12 bin TL. 

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel