En pahalı uçuş Şangay... Bodrum'da 768 bin TL'ye oda

Yaşam Haberleri Gündem haberleri Turizm Ekonomi haberleri Enflasyon Seyahat
En pahalı uçuş Şangay... Bodrum'da 768 bin TL'ye oda

2023 tatil verilerine göre, vatandaşlar en çok vizesiz ülkeleri tercih etti. Verilere göre, yılın en uygun uçuşu 145 TL'ye İzmir-Adana olurken, en pahalı uçuş ise 110 bin TL ile Şangay'a oldu. En çok Ankara bileti satılırken, en pahalı otel rezervasyonu ise 768 bin TL'ye Bodrum'da gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde Türkiye, 50.2 milyon turist sayısını aşarken, 2023 yılının seyahat verileri 'enuygun.com' isimli site tarafından açıklandı. Verilere göre, bu yıl en çok İstanbul uçak biletleri satılırken, en çok yurt dışı uçak bileti alınan rotalarsa sırasıyla vize gerektirmeyen Lefkoşa (KKTC), Bakü (Azerbaycan) ve Belgrad (Sırbistan) oldu.  Uzmanlar ise Yunanistan’ın 10 adasına vizesiz seyahat imkanı sağlayacağını duyurması ile 2024 yılının da  turizm açısından hareketli geçeceği belirtiliyor.

En pahalı uçuş Şangay... Bodrum'da 768 bin TL'ye oda - Resim : 1
En çok seyahat edilen dönem, Kurban Bayramı tatili oldu.

EN UCUZ İZMİR-ADANA

Son verilere göre yıl boyunca satışı yapılan uçak biletlerinin yüzde 29’u İstanbul'a satıldı. İstanbul’u ise Ankara ve İzmir takip etti. Yılın en ucuz uçak bileti tek kişilik İzmir- Adana rotası için 145 TL’ye alınırken en pahalı uçak biletiyse 110 bin TL’ye İstanbul-Şangay (Çin) rotası için satın alındı. 

EN ÇOK ANKARA 

En çok Ankara biletleri satılırken bunu İstanbul, İzmir ve Antalya takip etti. Otel satışlarında ise en pahalı otel rezervasyonu 4 kişilik ve 15 günlük bir Bodrum tatili için 768 bin TL’ye yapılırken en uygun fiyatlı rezervasyonsa tek kişilik ve tek gecelik bir İstanbul seyahati için 100 TL’ye yapıldı. Yılın en uzun otel rezervasyonu Dubai’de (Birleşik Arap Emirlikleri) 30 günlük bir seyahat için alınırken en kalabalık rezervasyon ise 9 kişiyle gerçekleşti.

En pahalı uçuş Şangay... Bodrum'da 768 bin TL'ye oda - Resim : 2
2023 yılında en çok Ankara bileti alındı.

VİZE SORUNU 

Verileri yayınlayan seyahat sitesinin Ticaret Direktörü Orkun Özkan, “Yaşanan vize sorunları ile uğraşmak istemeyen yolcular daha çok KKTC, Azerbaycan, Gürcistan ve Sırbistan gibi ülkelere seyahati tercih ettiler" ifadesini de kullandı.

KRUVAZİYER TURİZMİ

Dünyanın en önemli kruvaziyer turizmi destinasyonlarından olan Türkiye, yabancı turistlerin de ilk tercihleri arasında. Türkiye’de yabancı sahipli bir kruvaziyer gemisini işleten Camelot Maritime Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, tatilde Türkiye'yi tercih eden yabancı turist sayısının geçtiğimiz 10 ayda, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,58'lik artış gösterdiğini söyledi.

TERMAL OTELLERE YÜKSEK İLGİ

Neredekal.com verilerine göre ise termal otel destinasyonları Afyon, Yalova ve Kızılcahamam oldu. Tatil severlerin yaz dönemi boyunca tatil için en çok tercih ettiği Çanakkale ise Kasım ayında en çok oda fiyatı artışının yaşandığı kent olarak dikkat çekti. 2023 Kasım ayında oda fiyatı artışında Çanakkale'yi yüzde 144 ile İzmir ve yüzde 115 ile Ankara takip ederken, tatilcilerin Kasım ayında en çok aradığı bölgeler ise sırasıyla Sapanca-Sakarya, Kapadokya-Nevşehir ve Şile-İstanbul şeklinde sıraladı.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel