Emniyet, İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlattı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü
Emniyet, İbrahim Atabey hakkında yasal işlem başlattı

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medyada İbrahim Atabey tutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoya ilişkin yasal işlem başlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "16 Kasım 2020 tarihinde YouTube  adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır. Videodaki şahsın İ.A. olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya’da ikamet ettiği anlaşılmıştır. Şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup ülkemize iade süreci takip edilmektedir." denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İbrahim Atabey hakkında Kur’an-ı  Kerim sayfalarını yırtması ve İslam dinine yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve halkın bir kısmının benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçlarından soruşturma başlattı. Şüpheli İbrahim Atabey’in Rusya'da bulunduğu bilgisi alınarak, soruşturma işlemlerine devam ediliyor.

Kaynak: Haber Global TV

Emniyet Genel Müdürlüğü