Emeklilere seyyanen zam çağrısının ardından flaş iddia: "13. maaş olabilir"

Ekonomi haberleri Emekli Zam

Memurların ardından emekliler de seyyanen zam beklentisinde... Peki, seyyanen zammın eklenmesi durumunda hangi emekli ne kadar maaş alacak? Uzman isim bu soruya yanıt verirken çok farklı bir 'ek maaş' iddiasını gündeme getirdi.

Ekonomist Muhammet Bayram, emeklilere seyyanen zam çağrısının ardından, olası artışın kime nasıl yansıyacağını Haber Global'de açıkladı.

Bayram, "Memur ve SSK ile Bağ- Kur emeklilerimizin zammı yüzde 25'e yükseltildi. Yüzde 25 artış az bulundu. Kamu işçisine yüzde 45, asgari ücrete yüzde 34, en düşük memur maaşına yüzde 86'lık artış yapıldı. Seyyanen zamla birlikte... Burada aslında enflasyon üzerinde artış yapıldı ama Cumhurbaşkanımız elimizden geleni yapıyoruz demişti. Biz de bir artış bekliyorduk. Sayın Devlet Bahçeli'den teklif geldi. 5 bin lira maaş alan bir kişi, 8077'lik ek alırsa 13 bin lira seviyesine gelir" dedi.

Bayram, "seyyanen zam eklenirse kim ne kadar maaş alır?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Zam yapılırsa 7901 lira alan memur emeklisi ise 15 bin 978 lira alacak.

Esnaf emeklisi ise bu zamla 13 bin 531 lira almış olacak.

SSK 2000 öncesinin maaşı 14 bin 404 liraya yükselecek.

SSK 2000 sonrası emeklilerin maaşı ise seyyanen zamla 12 bin 627 liraya yükselecek."

"EMEKLİLERE 13. MAAŞ OLABİLİR"

Bayram, zam konusunda kendi beklentisini ise şöyle aktardı:

"13. maaş da aslında Sayın Devlet Bahçeli'nin teklif ettiği seyyanen zamma tekabül eder. Memur ve emeklilerimizin bir maaş daha almaları ekstradan, seyyanen zamma tekabül eder."

 

Kaynak: Haber Global TV

memur emekli zam emekli maaşı zam