Emeklilere özel indirimler için düğmeye basıldı, pek çok alanı kapsıyor

Haber Merkezi
Emekli Gündem haberleri

2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesinin ardından emeklilerin hayatını rahatlatmaya yönelik bazı kampanyalar için düğmeye basıldı. Ulaşımdan gıdaya, kargodan mobil iletişim hizmetlerine kadar pek çok alanda indirim yapılması bekleniyor.

2024 yılı "Emekliler Yılı" ilan edilmişti. Yılbaşında maaşlara yüzde 49,25 zam yapan, bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran hükümet, özel indirim kampanyalarıyla emekliyi rahatlatmayı amaçlıyor. PTT'den Tarım Kredi'ye, Türk Hava Yolları'ndan demiryollarına, GSM operatörlerinden zincir marketler ve giyim mağazalarına kadar birçok kurumun başlatacağı indirim kampanyaları yavaş yavaş netleşmeye başladı.

İlk adımı Ulaştırma Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri atıyor. PTT emekliler için kampanyalar hazırlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı şirketlerden maaş alan emeklilere PTT Kart ile yaptıkları alışverişlerde gıda ve giyim gibi harcamalarında nakit ücret iadesi yapılıp PTT Kargo hizmetlerinden de yüzde 20 indirimli yararlanmaları sağlanıyordu. Bakanlık bunu tüm vatandaşlara yaygınlaştırmayı planlıyor. Ayrıca emekliler bakanlığa bağlı bulunan şirketlerin arasında bulunan misafirhanelerde yüzde 50, lokal alakart restoranlarda ise yüzde 20 indirim yapılarak PTT personeli fiyatlarından yararlandırılacak.

THY VE DEMİRYOLLARINDAN DA İNDİRİM MESAJLARI

Türk Hava Yolları geçtiğimiz hafta 65 yaş üstü yolcular için 16 Nisan'a kadar alacakları biletlerle 8-16 Nisan arasındaki yurt içi uçuşlarında yüzde 25 indirimli seyahat edebileceklerini açıklamıştı. Türk Hava Yolları yetkilileri emekliler için de yurt içi ve yurt dışı uçuşları konusunda çalışmalar yapılabileceği mesajını verdi. Demiryollarında seyahat edecek tüm emekliler için de Yüksek Hızlı Tren dahil tüm ticari hatlarda yüzde 10 indirim uygulanacak. İletişim hizmetlerinde indirim uygulanması için hazırlık yapılıyor.