Emekli amirallerin bildirisine art arda tepki!

Emekli amirallerin bildirisine art arda tepki!

Emekli 103 amiral tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımladı. Emekli amirallerin gece yarısı bildirisine tepkiler art arda gelirken, muhalefetten ise destek mesajları geldi.

Dün, aralarında TSK'da görev alan kritik isimlerin de bulunduğu 103 emekli amiral bir bildiri yayınladı. Bildiriye art arda sert tepkiler gelirken, Yükseköğretim Kurulu tarafından da konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

"GEÇMİŞTE KALAN BENZER GİRİŞİMLERİ HATIRLATTI"

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Gece yarısı yayımlanan ve darbe imasını çağrıştıran bildiri, geçmişte kalan benzer girişimleri hatırlatmakta olup bu durum, milli iradeyi ve demokrasiyi hafife alan ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi töhmet altında bırakan bir girişim niteliğindedir" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Bir grup müteakit askerin darbe dönemlerini çağrıştıran açıklaması sadece kendilerini gülünç ve zavallı duruma düşürmüştür. Haddinizi bilin ve yerinizde oturun" dedi.

TBMM Başkanı Şentop ise "Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN SERT TEPKİ 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından 103 emekli amiralin ortak imzası bulunan bildiriye destek veren bazı muhaliflere sert tepki gösterdi. Altun paylaşımında şunları dedi:

"Ortak oldukları en önemli nokta Hakk’ın ve halkın karşısında olmak. Aziz milletimizden hiçbir zaman icazet alamadıkları için en ufak darbe söylentisine bile heyecanla el sallıyorlar. Hala darbelerden medet umuyorlar. Bir kere de millî iradeden ve demokrasiden yana olun!

Türkiye, uzun yıllar boyunca darbe heveslisi bu zihniyetten çok çekti. Her fırsatta milletimizin iradesini silahların gölgesinde hapsetmeye çalıştılar. Milletimize uşakları gözüyle baktılar.

Halâ bir yerlerden darbe ümidi bekliyorlar. Beyhude heveslerin peşine düşmeyin. Artık eski Türkiye yok. Cumhurbaşkanımız sayın @RTErdogan’ın 27 Nisan’da, 7 Şubat’ta, 17/25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’da aziz milletimizle birlikte tüm vesayet odaklarını yıkarak inşa ettiği büyük ve güçlü Türkiye var. Milletin iradesi sizin tüm hain planlarınızdan daha güçlüdür."

"NAMAZ KILAN BİR SUBAYI BAHANE EDEN DARBE İMALI BİLDİRİYİ KINIYORUM"

Yargıtay üyesi Ali Doğan, 103 emekli amiralin imzaladığı bildiri konusunda, “Namaz kılan bir amirali bahane ederek darbe imalı bildiri yayımlayan emeklilerin bu anayasal düzene karşı darbe imalı bildirimlerini Yargıtay üyesi olarak lanetliyorum ve kınıyorum” dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Montrö bildirisi' yayınlanan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

MUHALEFETTEN TEPKİ ÇEKEN BİLDİRİYE DESTEK 

Emekli amirallerin gece yarısı bildirisine tepki yağarken bildiriye muhalefetten bazı isimlerden destek mesajları geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu sahte gündemler tutmaz. Halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır. Büyük ve ünlü Ekonomist @RTErdogan yarattığın ekonomik yıkım ile seni yüzleştireceğim. Geleceğini kararttığın gençlerimizin hikayelerini buradan paylaşacağım."

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da sosyal medyadan bildiriye ilişkin şu mesajı paylaştı:

"AKP’nin mağduriyet kastığı sahte gündemleri konuşmaya değer bulmuyoruz. Genel Başkanımız dünden beri işsiz gençleri can kulağı ile dinlemektedir. Gençlerimizin hali saraylardan görünmüyor ama bizden söylemesi bu gençler manipülasyon nedir biliyorlar. Boşuna nefesinizi harcamayın."

Kaynak: AA

YÖK montrö boğazlar sözleşmesi