Elon Musk'ın Starlink uyduları, İstanbul semalarında görüntülendi

Elon Musk İstanbul

Elon Musk'a ait Starlink uyduları, İstanbul semalarında görüntülendi. Gökyüzündeki ışıkları gören vatandaşlar, kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Türkiye Uzay Ajansı'ndan Starlink uydularına ilişkin açıklama geldi.

Elon Musk'a ait Starlink uyduları zincir şekilde İstanbul semalarında görüldü, ışıkları görenler şaşkınlık yaşadı.

Elon Musk'a ait Starlink uydularının zincir şeklindeki geçişi İstanbul semalarında görüntülendi. Sıra sıra hareket eden ışıkları görenler kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Starlink uydularını kuyruklu yıldız sandıklarını söyleyen Enes Yıldırım, “Biz arkadaşlarla oturup çekirdek yiyorduk. Gökyüzünde parlayan ışıklar gördük. Kuyruklu yıldız zannettim. Daha sonra arkadaşlarla beraber telefona videosunu çektik. Starlink olduğunu bilmiyordum. İlk başta bu ne kayıyor falan dedim. Kuyruklu yıldız olduğunu düşünüyordum, daha sonra starlink olduğunu öğrendik” dedi.

TUA'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Twitter hesabından, 23 Temmuz 2022 gecesi görüntülenen "Starlink" uydularına yönelik paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, uydu sistemlerinin bulundukları yörüngeye bağlı olarak dünya üzerinde belirli bir bölgeye ya da yörüngesi üzerinde bulunan ülkeleri kapsayacak şekilde fırlatıldıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Uydu takım yıldızları ise dünya üzerinde her noktaya kesintisiz kapsama sağlamak için tasarlanan birden fazla uydu olarak adlandırılır. 23 Temmuz 2022 gecesi Türkiye'nin çeşitli noktalarında görüntülenen Starlink uyduları da dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesidir."

Starlink-İstanbul

 

Kaynak: İHA

İstanbul Elon Musk