Elma kabuklarını çöpe atanlar kendine çok kızacak! Meğer elma kabuklarını kaynatıp içtiğinizde...
En sevilen meyvelerden olan elmaları kimisi kabuklu kimisi ise kabuksuz yemeyi tercih eder. Elmaları kabuksuz tüketmek isteyenler ve elma ile tatlı hazırlayanlar kabuklarını ise soyduktan sonra çöpe atarlar. Bu faydasını duyunca çöpe atmayı anında bırakacaksınız.
Elma sağlık açısından en faydalı meyveler arasında gelmektedir. İçeriğinde A, B6, C, E ve K vitaminleri ile potasyum, demir ve fosfor minerallerini bolca barındıran elmanın tüketilmesi günlük besin değerleri ihtiyacını gidermek için güçlü bir yardımcıdır.
Kendi başına bir şifa deposu olan elmanın kendisi gibi kabuğu da sağlık açısından bazı faydalar sunmaktadır. Elmanın doğru tüketimi kabuğu ile birlikte olsa da dilerseniz elma kabuğunu ayırıp bir bitki çayı hazırlayabilirsiniz. Su içerisinde elma kabuğu kaynatıp bu suyu içerseniz faydalarından kolayca yararlanabilirsiniz. İşte elma kabuğu kaynatıp içmenin faydaları:
Sindirimi düzenler: Elma kabuğu içerisinde sağlıklı diyet lifleri barındırmaktadır. Elma kabuğunun çayının hazırlanması içerdiği sağlıklı lifler ve fitokimyasallar sayesinde sindirim isteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Elma kabuğu ieçrisindeki lifler bağırsak hareketliliğini artırarak kabızlıktan korur. Aynı zamanda içerisindeki fitokimyasallar ise sindirim enzimlerini aktifleştirir ve bu şekilde sindirimi düzenler.