Ele geçirilen uyuşturucu nasıl imha ediliyor? Haber Global ekibi o anları görüntüledi

Gündem haberleri

Son dönemde artan narko terör operasyonlarıyla PKK'nın finans kaynağına yönelik ağır darbe vuruldu. Peki operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucunun imhası nasıl gerçekleştiriliyor? Haber Global ekibinden Hasan Uylaş ve kameraman Aydın Korkmaz o hassas çalışmayı kaydetti.

Son dönemde terör örgütünün finans kaynağına yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirildi. 2022 yılında ise 40 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun imhası için de hassas bir çalışma yürütülüyor. Ele geçirilen uyuşturucu, tartı işleminin ardından tutanakla savcılığa teslim ediliyor. Adli süreç boyunca, uyuşturucular adli emanette bekletiliyor. Bu süre zarfında uyuşturucunun tutulduğu depolar, mülki idare amiri ve görevli savcının da içinde bulunduğu komisyon tarafından açılıyor.

İkinci tartı işleminin ardından ilk tutanak ve adli işlem sonrasındaki ikinci tutanak karşılaştırılıyor. Daha sonra da uyuşturucu da eksilme var mı tespit ediliyor. Ardından da yakma işlemi gerçekleştiriliyor. O anları Haber Global ekibi görüntüledi.

 



 

Kaynak: Haber Global TV

terör uyuşturucu imha