Ekşi'den kentsel dönüşüm uyarısı: "Maltepe'de 15 bin riskli yapı var"

HABER GLOBAL TV
İstanbul Maltepe Kentsel dönüşüm

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Maltepe için projelerini anlattı. "Maltepe'de 15 bin riskli yapı var" dedi, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi.

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, İstanbul'da 650 bin acil dönüşmesi gereken yapı olduğunu hatırlattı. Haber Global'den Sevda Bozboğa'ya açıklamalarda bulunan Kadem Ekşi, 523 binden fazla nüfusa sahip Maltepe'de kentsel dönüşümün hızlanacağını söyledi. İstanbul'un en güzel sahil hatlarından birine sahip Maltepe'de, yaşam alanlarını rahatlatacak botanik bahçe müjdesini de veren Ekşi, "Şehirlerimizin geleceği çevre dostu projelerle mümkün. Başıbüyük eteklerinde kuzey mahallemizin tamamını ilgilendiren Başıbüyük, Gülsuyu, Gülensuyu İstanbul'un yeni cazibe ve çekim merkezi olarak 2 yıl içinde bitireceğimiz bir proje. Yürüme alanları var, millet bahçesi kapsamında spor tesisleri var. Orada aynısı fazlasıyla inşa edeceğiz" diye konuştu.

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜK SPOR MERKEZİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Kadem Ekşi ulaşımın rahatlatılması için de yeni otopark alanlarıyla, teşvik projeler hayata geçirileceğini de aktardı. Gençlere yönelik projelerini paylaşan Ekşi, "Onlara gençlik ve spor merkezleri yapıyoruz. 2 yıl içinde Avrupa'nın en büyük gençlik merkezini Cevizlik Mahallemizde hayata geçireceğiz. Yüzme havuzlarından voleybol sahalarına kütüphanelerden kafelere kadar 7/24 yaşayan bir Maltepe için var gücümüzle omuz omuza çalışacağız.