Ekrem İmamoğlu'nun sözleri tartışma yarattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Erdoğan seçimi kazanırsa ben bile görevden alınabilirim" sözleri tartışma yarattı. CHP yönetiminden İmamoğlu'nun sözlerine ilk açıklama gelirken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "Kendi içinde çelişkili" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times'a konuştu, '"Erdoğan bir kez daha seçilirse görevden alınabilirim" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bu sözlere ilişkin açıklamasında, "Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir" dedi.

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

İmamoğlu, şu açıklamayı yapmıştı: Aklımıza gelmeyecek, inanmayacağımız, asla olmaz diyeceğimiz pek çok şeyi yaptılar. Seçimi iptal edebilecek zihniyete sahip olan bir kişi her şeyi yapabilir. Erdoğan seçimi kazanırsa ben bile görevden alınabilirim.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 'Erdoğan kazanırsa görevden alınırım' sözlerine ilişkin Akbaşoğlu, "Kendi içinde çelişkili. İmamoğlu'nun kendisini mağdur gösteren safsatasını kendi konumunu güçlendirmek için öne sürdüğü görülüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışı söz konusuysa kendi aranızda çözmenizi tavsiye ederiz" şeklinde konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu CHP AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu