Ekrem İmamoğlu'ndan 'İstanbul depremi' açıklaması: Keşke rahat uyuyun diyebilsem

Ekrem İmamoğlu İstanbul Kahramanmaraş Depremi
Ekrem İmamoğlu'ndan 'İstanbul depremi' açıklaması: Keşke rahat uyuyun diyebilsem

"Biz İstanbullular geceleri rahat uyuyabilir miyiz?" sorusuna yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Keşke buradan tüm İstanbullulara gece rahat uyuyun diyebilsem" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesinden izlenimlerini aktardı. Hatay'daki İBB Koordinasyon Merkezi'nden bir TV kanalının canlı yayınına katılan İmamoğlu, İstanbul'da beklenen büyük Marmara depremine dair atılan adımlara dair açıklamalarda bulundu. 

"Biz İstanbullular geceleri rahat uyuyabilir miyiz?" sorusuna İmamoğlu, "Keşke buradan tüm İstanbullulara gece rahat uyuyun diyebilsem" yanıtını verdi. İmamoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul 99 depremiyle derinden hissetti ve yaşadı. O an itibarıyla 23-24 yıla doğru gidiyor artık, bu sene Ağustos ayında 24 yıl olacak. 24 yıldır depremin İstanbul için ne ifade ettiğini biliyor ve o tarihten bu yana da defalarca atılan adımlar, çizilen yol haritaları konuşuldu, hayata geçirildi, lağvedildi. Bugün gelinen noktalarda, gelir gelmez ilk yaptığımız şeylerden biri var olan deprem raporlarını İBB tarafından yapılmış raporları incelemek, onlardaki bulguları tekrar analiz etmek ve bunun üzerinden nasıl bir yol haritasını İstanbul'a çizebiliriz, gelecek stratejisi olarak ortaya koyabiliriz diye çalışmalar yapmak oldu. Sağlam bir deprem çalıştayı yapmış olduğumuzu düşünüyorum. Ortak masa toplantılarıyla analizlerimizi yoğunlaştırdık."

"Şuna kanaat getirdik: Ne yazık ki İstanbul 21 yılda hak ettiği derecede yol alamamıştı. Bu hızla devam ettiği takdirde İstanbul'un komple yenilendirilmesi ya da güçlendirilmesi için 100 yıla ihtiyacımız var. 100 yıl sonra zaten yeniden yapılması gereken birçok noktası olacak İstanbul'un. Biz yaptığımız araştırmalarla yüksek hasarlı, yıkılmak üzere olan 90 binin üzerinde bina olduğunu tahminini kamuoyuyla da paylaştık. Bu konuda arayışlarımız sürdü."

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olası İstanbul depremi Kahramanmaraş depremi