Ekrem İmamoğlu'dan tatil eleştirilerine cevap

Ekrem İmamoğlu'dan tatil eleştirilerine cevap

Tatil eleştirilerine yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Ben tatil meraklısı bir insan değilim. 3 yılda 3 tatil yaptım. Bunu herkes biliyor. Toplam 20 gün 3 senede" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programına konuk oldu. Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu son günlerde çok tartışılan tatil eleştirilerine yanıt verdi. 

Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ben tatil meraklısı bir insan değilim. Eşimle yıllardır en çok münakaşa ettiğimiz alan bu. Babam evleneceğim zaman bile sen çalışma meraklısısın diye uyardı beni. Bu 18'li yaşlardan bu yana böyle. Şimdi de öyle. Ben tatilci bir belediye başkanı mıyım? Yoksa her anı manipüle edilen biri konumunda mıyım?

"3 YILDA 3 TATİL YAPTIM"

3 yılda 3 tatil yaptım. Bunu herkes biliyor. Toplam 20 gün 3 senede. Bana en yakınım benim 3 katım tatil yapmış. Cumhurbaşkanı benim 4 katım tatil yapmış zamanında belediye başkanıyken. Yoğun bir tempodan çıktım, 3 gün Bodrum'a gittim... Sirkeci'de su baskını oldu. Geldim, gördüm utanç duydum. Tam 107 noktada sel baskını yaşanan yerleri tespit edilecek dedik. 10.2 milyarlık yatırım yaptık. Bakın İstanbul şu an bunları yaşamıyor. Üsküdar'da artık denizle kara birleşmiyor. Hiçbir yerde yok. Eski sel basılan yerlerin yüzde 90'ının altyapısını tamamladık.

ÇİZME GÖNDERMESİ

İstanbul'daki 1 sokakta sel oldu. Esenyurt'ta... Orada da dere yatağını imara açmışsınız. Dünyada bunun örneği var mı Allah aşkına? Her yağmur yağdığında o sokak sular altında kalıyor. Bu da ben Fethiye'deyken denk geldi. Koca İstanbul'da 1 sokak sadece. Ben sel olduğunda oraya çizmeleriyle gidecek belediye başkanı değilim. O işin şov kısmı. İSKİ Genel Müdürü orada. Ben telefondayım. Benim o saatte İstanbul'a yetişmem mümkün değil. İş zaten bitmiş. Bakan orada. Ben de gidip çizme giyip şov mu yapmalıyım? Ben haneden babası değilim. İktidar nimetlerinden faydalanmak isteyen çocuğum yok. İşin şov tarafında olmam. Türkiye'nin de bunu istemediğini düşünüyorum."

Kaynak: Diğer

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu İmamoğlu