Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için yeni taksi projesine İBB AK Parti Grubu ne diyor?

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için yeni taksi projesine İBB AK Parti Grubu ne diyor?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duyurduğu, İstanbul'da hayata geçirilmesi planlanan yeni taksi sistemine ilişkin, İBB Meclisi AK Parti Grubu'nun da bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilme projesinin yankıları sürüyor. Taksiciler ve plaka sahipleri düzenlemeye tepki gösteriyor.  

İstanbul Taksiciler Odası 'Haberimiz yoktu, şaşırdık' yorumunda bulunmuştu. İstanbul'daki taksi piyasasını elinde bulunduran Oto Center'daki galericiler ise, "Esnaf eski esnaf değil, İstanbul'u kilitler" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU'DAN YANIT: BİZİ BAŞKA ŞEYLERLE TEHDİT ETMEYE ÇALIŞMASINLAR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu sözlere, "İstanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her şahıs, karşısında devleti bulacaktır. İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi'ndeki birkaç taksi galericisi değildir. Sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar. Plaka fiyatları ile geçim sağlayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz" sözleriyle yanıt vermişti.

Peki, düzenlemeye İBB'nin AK Parti grubu nasıl bakıyor? Tartışılan konuyla ilgili Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İBB AK Parti grubunun konu üzerinde detaylı bir çalışma yaptığını söyledi.

AK PARTİ'NİN TAVRI RAPORA GÖRE BELLİ OLACAK

Üniversiteler ve meslek odalarıyla konunun ekonomik ve sosyolojik yönlerini de içeren bu araştırma sonucunda hazırlanan rapora göre, Ekrem İmamoğlu'nun taksi projesiyle ilgili AK Parti'nin tavrının belirleneceği ve bir açıklama yapılacağı kaydedildi.

SÜREÇ

İBB Başkanı İmamoğlu'nun açıkladığı yeni 5 bin taksi projesinin hayata geçmesi için öncelikle UKOME'den (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) karar çıkması gerekiyor. UKOME'den karar çıkarsa, düzenleme İBB Meclisi'ne gelecek. Eğer düzenleme Meclis'ten geçmezse, Encümen kararıyla 3 yıllık kiralamaya gidilebileceği belirtiliyor. 

Ekrem İmamoğlu Ak Parti yeni taksi sistemi taksi projesi