Ekrem İmamoğlu'ndan kar tatili eleştirilerine cevap: Toplum buna alışacak

Ekrem İmamoğlu'ndan kar tatili eleştirilerine cevap: Toplum buna alışacak

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Elazığ depremi sonrası kayak tatiline gitmesine ilişkin, "Benim tarzım bu, toplum buna alışacak" dediğini söyledi.

24 Ocak'ta Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 41 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu'yla beraber 25 Ocak'ta deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Ekrem İmamoğlu, bölgeden ayrıldıktan sonra ilk olarak Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu ziyarete gitti. İmamoğlu oradan da Palandöken Kayak Merkezi'ne geçip çocukları Mehmet Selim, Semih ve Beren İmamoğlu'nun konakladığı otele gitti.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

İmamoğlu, resmi Twitter hesabından 28 Ocak'ta yaptığı paylaşımda "Yarıyıl tatili nedeniyle çocuklarım ve eşim ile birlikte dünya güzeli Erzurum'u hissetmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin her köşesi başka bir değer, başka bir cennet. Türkiye kavganın değil sevginin merkezi olmalı." ifadelerini kullandı.

"BEN ALIŞA GELMİŞ SİYASETÇİ DEĞİLİM"

İmamoğlu'nun 41 kişinin hayatını kaybettiği depremin daha yaraları sarılmadan tatile çıkması sosyal medyada tepki çekti. İmamoğlu eleştirilerle ilgili sorulara da bu süre zarfında cevap vermedi. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, İmamoğlu'nun yakınlarına "Ekrem İmamoğlu bu eleştirilerle ilgili ne diyor?" diye sordu. Yarkadaş'ın aktardığına göre İmamoğlu, eleştirilerle ilgili yakınlarına şunu söyledi:

"Benim tarzım bu, toplum buna alışacak. Ben alışa gelmiş siyasetçi değilim"

İmamoğlu Ekrem İmamoğlu