Ekrem İmamoğlu eleştirilere cevap verdi: Vız gelir tırıs gider

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisinde bazı gazetecilerle olan fotoğrafı hakkındaki eleştirilere "Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil" diye cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Tam Bağımsız Türkiye Yolunda Denizlerin Sonsuzluğa Uzanışının 50. Yıl Dönümü Anma Etkinliği’ne” katıldı. 

İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada Karadeniz gezisinde gazetecilerle çekilen ve eleştirilen fotoğrafına değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"VIZ GELİR TIRIS GİDER"

"Hiçbir yerde farklı bir dilim olmayacak, hangi salonda olursa olsun. Dolayısıyla, bir fotoğraf üzerinden kurban etmeye çalışan insanlar olabilir, benimle aynı şeyi düşündüğünü, aynı şeyleri inandığını söyleyen ne yazık ki anlık hırslarına yenilmiş insanlar olabilir ya da bir takımın renkleri üzerinden ayrıştırma gayreti içinde olanlar olabilir. Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil. Dolayıyla, ben şunun için bunu söylüyorum: bu kadar büyük idealleri, bu kadar büyük olayları konuşurken bu heyecanla konuşurken, tartışırken küçük detaylar üzerinden davayı, o davayı güden insanları ya da başka dostumuzun başına gelebilir fark etmez. ‘Ya bu insan ne yapmak istedi, ne istiyor’u anlamadan, anlamaya çalışmadan bu tarz girişimleri yapanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Akıllı olmaya davet ediyorum. Çünkü, bizim başarmaktan başka şansımız yok. Benim can ciğer yol arkadaşım Tayfun, Silivri’de 18 yıl hapis cezası almış yatıyorken, onunla beraber diğer arkadaşları da 18 yıl vatanını sevmekten, mesleğini yapmaktan başka hayatında başka ideali olmayan bu kardeşimin bu hukuksuzluğa uğradığı bir haftada, bir fotoğraf üzerinden, bir takımın renkleri üzerinden kavram üretmeye çalışanların aklını, şaşarak izliyorum."

 

Kaynak: Diğer

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu İmamoğlu fotoğraf