Ekrem İmamoğlu'dan sert açıklama: Umurumda değil

Ekrem İmamoğlu'dan sert açıklama: Umurumda değil

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD'da düzenlenen toplantıya çağrılmadığını söyleyen İBB Ekrem İmamoğlu, "Birilerinin beni masada isteyip istememesi umurumda değil. Benim için öncelikli mesele depremdir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, perşembe günü İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD'da yapılan toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineledi.

Valiliğin 'toplantıya çağrıldı' açıklamasından sonra valiliği aradığını ve açıklamanın gerçeği yansıtmadığını dile getiren İmamoğlu, "Konu ile ilgili sessizliğim devlet terbiyem ve sürece olan saygımdan dolayıdır" ifadesini kullandı. 

İmamoğlu bir gazetecinin ‘Siz çağrılmadıysanız genel sekreter nasıl katıldı?’ sorusu üzerine İmamoğlu “AFAD’ın 28 birim başkanı var. Bir gün önce ’28 birim başkanından yarın rapor alacağım, hesap soracağım’ diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı birim başkanlarını davet ediyor. Ben de genel sekreter yardımcımızın süreci takip etmesini istedim. 28 birim başkanından biri itfaiye daire başkanı, diğeri defin işleri başkanı” dedi.

Florya'da belediye tesislerinde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Buradan bazı gazeteciler sesleniyorum. Valiliğin açıklamasından sonra çıkıp özür diyenlerin özürlerini kabul etmiyorum.Burada konunun tarafı var, açar sorarsınız. Bu gazetecilerin açıklamalarını zavallı açıklamalar olarak buluyorum, üzülüyorum. Kendinize bazı bakanların açıklamalarını referans alıp yazdıktan sonra söylenen sözlerin bir önemi yok.

Devletimin beni çağırdığı her toplantıya koşa koşa giderim. Suskunluğumun 2 sebebi var. 1 tanesi depremin önüne geçmemesiyle ilgili direncim ve ısrarım. 2'ncisi ise devlet adamlığı terbiyemdir.

Birilerinin beni bir masada isteyip istememesi benim umurumda değil. 16 milyon insanın sorumluluğu benim üstümde. Bu sorumluluğu yerine getirmek adına da gereğini yapmak için işime bakarım

Buradan devlet yetkilerine de seslemek istiyorum. Seçim bitti, geride kaldı. Onları artık bir tarafa bırakalım. benim için deprem bu şehrin en önemlisi meselesidir. Benim için öncelikli mesele depremdir. Gelin enerjimizi buna yöneltelim. Birlikte çözüm üretelim.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) toplantısına davet edilmediğine dair iddiaları yalanlamıştı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"İlimizde dün meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay'ın başkanlığında bütün kurumların en üst düzeydeki temsilcilerinin iştirakleriyle bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerinin, sabah 10.00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Hasdal Yerleşkesi'nde tekrar değerlendirilmesinin kararlaştırıldığı, bugünkü toplantı için tüm katılımcıların bizzat orada bilgilendirilmiş ve davet edilmiştir. Sosyal medyada İBB Başkanı'nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu