Ekrem İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' tepkisi

Ekrem İmamoğlu'dan 'Kanal İstanbul' tepkisi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un birinci meselesinin deprem olduğunu belirterek "Kanal İstanbul'u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin bir parçası olmayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTON'un Uluslararası Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC) tarafından gold (altın) sertifika ile ödüllendirildiği törene katıldı. 

Törende konuşan İmamoğlu, "Gurur verici bir belgenin törenindeyiz. Yeni nesil bir anlayış, yeni nesil bir belediyecilik diye tanımladığımız bu belgenin İBB ve İSTON iştirakimizle buluşmasını, 2019'dan itibaren ortaya koyduğumuz felsefenin gurur verici bir temsili olarak görüyoruz" dedi.

KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI: "BOŞBOĞAZLIK"

İstanbul'da deprem riskine dikkat çeken İmamoğlu, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yaklaşık 3 hafta önce bir mektup gönderdiğini belirterek "Kimse bu işi siyasi bir yalpalamanın paydaşı haline getiremez" diye konuştu.

İmamoğlu, "Deprem, siyaset üstü bir meseledir. Kimsenin siyasi malzemesi olamaz. Bu iş ne tek başına İBB'nin işidir ne de bir hükümetin işidir. Bu şekilde konuyu öncelemezsek, işte çıkar birileri boşboğazlık yapar, böyle bir gün de bile Kanal İstanbul'u konuşacak kadar gündem tutmaya çalışır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "İstanbul'un böyle önemli sorunlarının olduğu bir ortamda bile, insanların daha canını tehdit eden süreci çözemediği, daha bu psikolojiyi atlatamadığı bir dönemde bile Kanal İstanbul'u konuşacak kadar boşboğazlık eden, anlamsız yöneticilik figürlerinin malzemesinin bir parçası biz olmayacağız. Biz, kurumlarımızla varız. İBB, her anlamda Türkiye'nin önemli bir motor gücüdür, lokomotifidir" diye konuştu.

"DEPREMİ GÜNDEMİMİZDEN HİÇ ÇIKARTMADIK"

Deprem konusunda güvenilir yapıları elde etmek zorunda olunduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Bu konuyu gündemimizden hiç çıkartmadık" dedi.

Kanal İstanbul Ekrem İmamoğlu İBB