Eski tip ehliyet belgesi sahibi olanlar bu tarihe dikkat!

ehliyet Gündem haberleri Yaşam Haberleri
Eski tip ehliyet belgesi sahibi olanlar bu tarihe dikkat!

Ehliyet yenileme son tarih 2024 yılına sayılı günler kala araştırılıyor. 2016 öncesi eski tip ehliyet kullananlar, belirtilen tarihe kadar sürücü belgelerini yeniletmek durumunda. Peki Ehliyet yenileme ne zaman son, süre uzatıldı mı? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar, nasıl randevu alınır?

Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için tanınan süre belli bir süre sonunda sona erecek, yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacak. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak. İşte, ehliyet yenilemede son durum...

Ehliyet yenileme nasıl yapılır

EHLİYET YENİLEME VE DEĞİŞTİRME SON TARİH

Sürücü belgelerinin daha önce 31 Aralık 2022 değiştirilmesi gerektiği bildirilmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, geçen yıl ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını duyurmuştu.

Buna göre 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldı.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETLERİ

Eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyenlerin ödeyecekleri ücret ise 769 TL.

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kimlik yenileme ücretinin randevuya gitmeden önce yatırılması gerekmektedir. Aksi taktirde kimlik yenilme işlemi yapılmaz. Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında;

Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVUSU ALMA

Eski tip sürücü belgesini değiştirmek için randevular aşağıdaki link üzerinden veya Alo 199 nüfus müdürlüğü destek hattından oluşturulabiliyor.

SÜRÜCÜ BELGESİ ( EHLİYET YENİLEME )

Gündem haberleri, yaşam haberleri

Kaynak: Haber Global TV