Efes Antik Kenti'ndeki özel etkinlik krizi!

HABER MERKEZİ
İzmir Gündem haberleri Sosyal Medya

Önceki akşam Efes Antik Kenti'ndeki Celsus Kütüphanesi'nde Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemek organizasyonu nedeniyle ziyarete gelen turistler içeri alınmadı. Vatandaşlar durumu protesto etti, yaşananlara sosyal medyadan da tepkiler geldi.

Windstar Cruises şirketinin gemisinin 2017 yılından beri düzenlediği Efes Antik Kenti'nde akşam yemeği organizasyonu bu yıl tepki gördü.

Organizasyon nedeniyle ziyarete kapatılan Efes Antik Kenti’ndeki Celsus Kütüphanesi’ni akşam ziyarete gelen turistler içeri alınmayınca, önce sloganlar ve alkışlarla ardından da 10. Yıl ve İzmir Marşı söyleyerek yemeği protesto etti.

Efes Antik Kenti'ndeki özel etkinlik krizi! - Resim : 1

Protestoyu önce oturdukları masalardan videoya çeken cruise yolcuları, bir süre sonra antik şehri terk etti. Antik şehrin turistlere yemek organizasyonu için kullanılması ve kapatılmasına sosyal medyadan tepkiler geldi.

Bu yıl ‘gece müzeciliği’nin başlamasıyla ve ören yerinin gece yarısına kadar açık tutulmasıyla birlikte, antik kente daha fazla insan çekilmesi planlanıyor.

ZİYARETÇİLERE KAPATILIYORDU

2017’den bu yana şirket gemi yolcularını Efes Antik Kenti’ne götürüp, kentte ayakta kalan en görkemli yapılardan Celsus Kütüphanesi’nin önünde akşam yemeği veriyor.

Efes Antik Kenti'ndeki özel etkinlik krizi! - Resim : 2

Beyaz örtülü masaların kurulduğu yemek organizasyonuna bir oda orkestrası da eşlik ediyor, beyaz eldivenli garsonlar servis yapıyor. Yemek sırasında Efes’in bu kısmı diğer ziyaretçilere kapatılıyor.