Edremit'te sazlık alanda yangın!

Edremit Körfezi'nde Akçay ve Dalyan arasındaki sazlıkta yangın çıktı. Yangına 1 kilometre uzaklıktaki yerleşim yerlerinde bulunanlar, panik yaşarken, alevler 2 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Altınkum Mahallesi ile Burhaniye ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nin kesiştiği noktadaki sazlık alanda saat 14.30 sıralarında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatte ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Yaklaşık 1 kilometre mesafedeki yerleşim yerlerinde paniğe yol açan yangında 50 hektarlık alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangın bölgesine yakın bir yerde bulunan barınaktaki hayvanlar ise alevlerden zarar görmezken, diğer yerleşim yerlerinden uzaktaki 3 katlı villanın bahçesindeki otların yandığı belirtildi.

Edremit'te sazlık alanda yangın! - Resim : 1

Dalyan ve Akçay arasında kalan sahil şeridindeki sazlık alanda aniden çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler sahil şeridi ve yazlıkçıların bulunduğu yerleşim yerine kadar ilerleyince panik olan vatandaşlar alevlere ilk önce kendileri müdahale etti. 

Edremit'te sazlık alanda yangın! - Resim : 2

Rüzgarın etkisiyle sahile kadar inen alevler yüzünden denizde olan vatandaşlar denizden çıkıp endişeli gözlerle alevleri izledi. Akçay ve Dalyan arasındaki kara yolunda alevler yüzünden trafik durma noktasına gelirken araçlarından inen vatandaşlar itfaiye ve orman ekiplerine yardıma koştu. Göçmen kuşların uğrak noktası olarak bilinen sazlık alanda çok sayıda canlı türünün de telef olduğu belirtildi.

Edremit'te sazlık alanda yangın! - Resim : 3

İZMİR'DE 500 HEKTAR KÜL OLDU

İzmir Karabağlar'da 18 Ağustos pazar günü saat 13.00 sularında başlayan ve 2 gün 5 saat süren yangında 500 hektar alan küle döndü. Binlerce yaban hayvanı yanarak can verdi. Yangından geriye ise kapkara bir boşluk kaldı.

İHA

Edremit Körfezi Akçay Dalyan orman yangını