Edirne'de metrelerce uzayan "ücretsiz ciğer" kuyruğu
Edirne'de düzenlenen 11. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son günü, Saraçlar Caddesinde gerçekleştirildi. Festivalde ücretsiz olarak dağıtılan 1 ton 100 gram ciğeri alabilmek için vatandaşlar, yaklaşık 100 metrelik kuyruk oluşturdu.
Edirne'de bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son günü ciğerci esnafının Atatürk Anıtı'na çelenk konmasıyla başladı. Törene Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, esnaf dernekleri temsilcileri, çok sayıda ciğerci esnafı ve vatandaş katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.
'10 TON CİĞER PİŞİRİLDİĞİ GÜNLER OLDU'
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin 8 bin 300 yıllık tarihinden günümüze ulaşan çok önemli gastronomik lezzetleri olduğunu belirtti. Gürkan, "Son yıllarda gerek esnaflarımızın gerek esnaf birliklerimizin, gerek ticaret odamızın ve elbette belediyemizin katkılarıyla, Edirne Tava Ciğerimiz ulusal ve uluslararası anlamda hak ettiği marka tescilli ve o tescilin değerini alan bir gastronomik ürünümüz oldu. Artan turist sayısıyla beraber, günde bazen 10 ton ciğerin pişirilip servis edildiğini gördük. Bu muhteşem bir rakam" diye konuştu.
'EDİRNE SARAY MUTFAĞI RESTORANI AÇILACAK'
Edirne'de ilerleyen süreçte, belediye girişimiyle Edirne Saray Mutfağı adıyla restoran açılacağını dile getiren Gürkan, "Bugün itibariyle şehrimizde bulunan 42 adet ciğerci esnafımız ve lokantamız hem Edirnelilere, hem de kentimize gelen 6 milyon turiste o olağanüstü lezzeti tatma fırsatı sunuyorlar.