Edirne'de asırlık tren yolu üst geçidi, maziye gömüldü!

Edirne Gündem haberleri

Edirne'de yürütülen hızlı trem çalışmaları kapsamında Tunca Nehri kenarından geçen eski hattaki tren yolu üst geçidi, iş makinesi yardımıyla kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Edirne'deki Tunca Nehri kenarından geçen eski hattaki tren yolu üst geçidi, kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Çalışmalar çerçevesinde Tunca Köprüsü 5 gün geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatılırken, şehir merkezindeki üst geçit de ekipler tarafından iş makinesi yardımıyla yıkıldı. Hızlı tren için çalışmalarını sürdüren ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Edirne Tunca Nehri üst geçidi

Üst geçidin yıkımı kontrollü şekilde gerçekleştirilirken, yıkım haberini duyarak koşan vatandaşlar, çıkan demirleri aldı. 

Hızlı tren çalışmaları sebebiyle geçici süreyle trafiğe kapatılan Tunca Köprüsü 10 Mart Cuma gününe kadar kapalı kalacak. Çalışmalar çerçevesinde Karaağaç'a ulaşım Dr. Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü'nden sağlanıyor.

Edirne Tunca Nehri üst geçidi

İstanbul-Edirne arası yolculuğu 3,5 saatten 1,5 saate, 6 saat süren yük taşımacılığını da 2 saate düşürecek olan hızlı tren hattı inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi'nin ilk etabı olan 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule hattının 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Edirne Tunca Nehri üst geçidi

Edirne'nin tarihi Tunca Köprüsü girişinde bulunan ve yıkılan mevcut tren yolunun üst geçidinin yerine ise yenisi inşa edilecek.

 

Kaynak: İHA

Edirne tunca nehri Gündem haberleri