Düzce'de 4 köy oy birliğiyle mahalle sınırları içine dahil edildi

düzce Gündem haberleri
Düzce'de 4 köy oy birliğiyle mahalle sınırları içine dahil edildi

Düzce Belediye Meclisi toplantısında Akyazı, Kirazlı, Otluoğlu ve Taşköprü köyleri, oy birliğiyle belediye sınırları içine dahil edildi.

Düzce'de Akyazı, Kirazlı, Otluoğlu ve Taşköprü köyleri, belediye sınırları içine dahil edildi. 

Düzce Belediyesi Meclisi Aralık ayı 4 birleşimi olağanüstü toplantı şeklinde 3 gündem maddesin görüşülmesi ile gerçekleştirildi. Meclisin ilk gündem maddesinde ek ödenek konulması talebi meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Meclis, Aralık ayı toplantılarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen ikinci olağanüstü toplantıda başkanvekili Hüdaver Gösterişli başkanlığında bir araya gelirken, ilk olarak bir önceki meclis toplantısının tutanak özeti oylandı.

Tutanak özetinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından geçilen gündem maddelerinde ilk olarak, ek ödenek konulması talebi meclis üyeleri ile paylaşıldı. Yapılan oylamada madde kabul edilirken, ikinci gündem maddesinde Çerkeztaşköprü ve Kadıoğlu mahalleleri sınırları içinde kalan alana yönelik kamu yararı kararı maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Olağanüstü toplantın son gündem maddesinde ise Akyazı, Kirazlı, Otluoğlu ve Taşköprü köylerinin belediye sınırları içine katılması meclis üyelerinin oylamasının ardından kabul edildi.

ŞEHİT TEĞMEN GÜNAY'IN ANNESİ: BENİM HAKKIM HELAL SANA, SEN DE HELAL ET ASLANIM

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay (25), memleketi Afyonkarahisar'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Firdevs Günay, oğlunun tabutu başında, "Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" dedi.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Teğmen Ramazan Günay için Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesindeki Çalışlar Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Günay'ın naaşının bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce helallik için babaevine, ardından törenin yapılacağı alana getirildi. Şehidin babası Ahmet, annesi Firdevs ve kız kardeşi Yasemin Günay'ı, askerler yalnız bırakmadı.

MERASİM KILICINI ÖPEREK, TABUTUN BAŞINA KOYDU

Yasemin Günay, ağabeyinin törenlerde kullandığı merasim kılıcını öperek, tabutunun başına koydu. Bazı akrabaları da şehidin tabutu başında asker selamı verdi. Anne Günay ise askerlerin kollarında geldiği naaşın yanında oğlundan helallik istedi. Firdevs Günay, "Aslan gibisin maşallah, sen bizi korudun hem de şehit düştün annem. Bu da benim imtihanım, yavrum benim. Benim hakkım helal sana, sen de bana helal et annem, aslanım" diyerek oğlu ile helalleşti. Günay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından silah arkadaşlarının omuzlarında götürülerek, toprağa verildi. Törene kent protokolü ve milletvekillerinin yanı sıra çevre belde ve ilçelerden de katılanlar oldu.

'SİZ DEM'LENİRKEN BİZ ŞEHİT VERDİK' PANKARTI

Cenaze töreninin yapıldığı mahalledeki evlerin tamamında Türk bayrakları dalgalanırken; bir evin tören alanına bakan duvarına 'Siz DEM'lenirken, biz şehit verdik' yazılı pankart asıldı. 

Kaynak: İHA