Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme!

Gaziantep

13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda, Gaziantep'te, erkek arkadaşının evinin balkonundan düşmesi sonucu hayatını kaybettiği öne sürülen Duygu Delen'in (17) ölümüyle ilgili olarak yeniden keşif yapıldı.

Batıkent Mahallesi'nde, 13 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen olayda, Duygu Delen, erkek arkadaşı Mehmet Kaplan'ın, 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Mehmet Kaplan tartıştığı kız arkadaşının intihar ettiğini ileri sürdü. Duygu Delen'in cinayete kurban gittiğinin iddia edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Mehmet Kaplan, sevk edildiği adliyede 'kasten öldürme', 'cinsel istismar', 'yağma' ve 'hakaret' suçlamasıyla tutuklandı.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 1

Hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 32 yıla kadar hapis cezası istenen Mehmet Kaplan'ın yargılandığı davanın son duruşmasında mahkeme heyeti Mehmet Kaplan'ın tutukluluğunun devam etmesi ve olayın meydana geldiği yerde bilirkişi heyetiyle yeniden keşif yapılmasına karar verdi. Bu kararın ardından olayın meydana geldiği evde, mahkeme heyeti, olay yeri inceleme uzmanı, fizik mühendisi, adli tıp uzmanı ve bilgisayar teknolojisi uzmanından oluşan bilirkişi heyetiyle keşif gerçekleştirildi.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 2

OLAYIN YAŞANDIĞI EV GÖRÜNTÜLENDİ

Delen'in hayatını kaybettiği dairede inceleme yapan heyet, evde sanık avukatları tarafından hazırlatılan olaya dair görüntüleri izledi. Delen'in hayatını kaybettiği daire ise ilk defa görüntülendi. Kullanılmayan dairede olayın yaşandığı oda içerisinde olaydan geriye kalan izlerin hala durduğu görüldü.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 3

HER DETAY YENİDEN İNCELENDİ

Keşif heyeti, olayın meydana geldiği evi yeniden fotoğraflarken, Duygu'nun düştüğü balkon ile düşme sırasında çarptığı çamaşır teli arasındaki mesafeyi yeniden ölçtü. Tutuklu sanık Mehmet Kaplan'ın avukatı Enes Akbulut tarafından olay anının canlandırıldığı animasyon filmi de gelen heyete izletildi. Bilirkişi heyeti, 1 saat süren incelemesinin ardından 30 gün içerisinde hazırlayacakları raporu mahkemeye sunacak.

Ayrıca heyet içerisinde görevli olan Gaziantep Üniversitesinde Adli Tıp Ana Bilim Başkanlığında görevli bilirkişi Murat Akbaba ise Duygu'nun düşmeye bağlı meydana gelen yaralanmalar dışındaki yaralanmaların niteliğinin tespitini yeniden yapıp, rapor hazırlayacak.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 4

İZLER HALA DURUYOR

Öte yandan olayın meydana geldiği odada Mehmet Kaplan'ın tartışma anında vurduğu dolap camının hala kırık olduğu görüldü.

Keşfin ardından hazırlanan keşif tutanağında olay mahallinin bilirkişiler, sanık müdafileri ve katılan vekiliyle birlikte gezildiği belirtildi. Olayın meydana geldiği ikamet adresinin hali hazırda kullanılmadığına yer verilen tutanakta, “Sanık ve maktulün bulunduğu odada olay sonrası yapılan incelemelere ilişkin izlerin hala durduğu görüldü. Bilirkişilere gerekli ölçümler ve incelemeler yaptırıldı. Olay yeri inceleme uzmanına olay yerine ait fotoğraflama yaptırıldı” ifadeleri kullanıldı.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 5

Maktul müdafi Mehmet Balcı, balkon kapısı üzerinde ve balkon korkulukları üzerinde Duygu'ya ait herhangi bir parmak izine rastlanılmadığını da rapor hazırlanırken dikkate alınmasını istedi.Bilirkişiler raporlarını hazırlamak için süre talep ederken iddia makamı bilirkişilere raporlarını hazırlaması için süre verilmesini istedi.

Duygu Delen'in ölümüyle ilgili flaş gelişme! - Resim : 6

Sanık avukatı Enes Akbulut ise balkon kapısının kolunda sanığa ait parmak izi veya kana rastlanmamasının sanık savunmasını doğruladığını söyledi.Beyanların ve incelemelerin ardından mahkeme heyeti bilirkişilere raporlarını hazırlaması için süre verilmesine, Adli Tıp Kurumu uzmanı bilirkişisinin TCK 86 ve 87 maddeleri kapsamında rapor tanzim etmesini istemesine karar verdi.

Kaynak: DHA

duygu delen Gaziantep kadın cinayetleri