Düğün salonunda 8 kurşun yarası alan damat 25 gün sonra evlendi

Diyarbakır Gündem haberleri
Düğün salonunda 8 kurşun yarası alan damat 25 gün sonra evlendi

Diyarbakır'da düğün salonuna girerken silahlı saldırıya uğrayan ve 8 kurşun yarasıyla hastaneye kaldırılan Ahmet Erdem, dün Batman'da evlendi.

 Diyarbakır'da 5 Eylül’de Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde bulunan bir düğün salonuna müstakbel eşi F.A ile giren Ahmet Erdem, Selahattin Aktaş'ın silahlı saldırısına uğradı. Cep telefonuna da yansıyan görüntülerde davetliler panik ve korku içerisinde kaçışırken, 8 kurşun isabet eden Ahmet Erdem ile seken kurşunun bacağına isabet ettiği 10 yaşındaki bir E .K. yaralandı.
Aktaş, saldırının ardından kaçarken Ahmet Erdem ve E.K. hastaneye kaldırıldı. E.K. tedavisinin ardından taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunan Erdem, özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Selahattin Aktaş, saldırıdan 5 saat sonra saklandığı arkadaşının evinde silahıyla birlikte gözaltına aldı. Aktaş, ifadesinde akrabası da olan F.A.'yla kendisinin evlenmek istediğini anlatarak "Bu evliliğin olmasını istemedim. Salona gittim. Gelin ve damat salondan içeri girdiği sırada belimden silahımı çektim. Damadın arkasından yanaşarak ayaklarına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi. Aktaş, çıkarıldığı mahkemece ‘tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DÜĞÜN BATMAN'DA YAPILDI

Hayati tehlikeyi atlatan damat Ahmet Erdem'in taburcu edilmesinin ardından yeniden düğün hazırlığı yapıldı. Olaydan 25 gün sonra Ahmet Erdem ile gelin F.A. bu kez Batman’da Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda evlendi. 

 

Kaynak: DHA

Diyarbakır düğün salonu silahlı saldırı