Dornaz Alfa ilacı nedir, ne işe yarar?

koronavirüs

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın koronavirüs tedavisi için çalıştıklarını açıkladığı dornaz alfa ilacı nedir, ne işe yarar?

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın koronavirüs tedavisi için test edilmesini dile getirerek yararlı olabileceği yönünde öngörüde bulunduklarını açıkladığı 'dornaz alfa' ilacıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Haber Global canlı yayınında konuşan Prof. Dr. Ahmet Aydın, dornaz alfa ilacının etken maddesiyle ilgili şunları söyledi:

Etken maddesinin özelliği DNA, yani bir etken maddenin yaptığı işi vurgulamak lazım. Virüs öldürmüyor. İnsanın akciğerlerini rahatlatıyor. Akciğerin soluk alınıp verilen alanını genişletiyor. Covid hastalarında bütün tomografilerde insanın aklının almadığı akciğerin aldığı hal. Akciğerin hava aldığı keseler var. Bu sarılan mukus tabakasını parçalamaya çalışıyor. Bu etken madde ile örümcek ağının parçalanmasına yol açıyor.

Bu da başka bir hastalık için ruhsatlı bir ilaç. İnsanın kendi akciğerinde boğulmasını engelleyen bir etken madde. Bu ilacı da her zaman kullanacaklar anlamı taşımıyor. Şanslıyız ki ruhsatlı ve böyle bir ilaç var. Entübasyonda olan bir hastanın rahatlaması için denenmesi de sağlanabilir.

Dornaz Alfa