Dördüncü kattan düştü ağır yaralandı, ambulans helikopterle sevk edildi

Gündem haberleri Şırnak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4. kattan düşerek ağır yaralanan şahıs, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, B.F. isimli şahıs, henüz bilinmeyen nedenle bir apartmanın 4. katından düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ağır yaralanan B.F, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cizre Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından B.F., ambulans helikopterle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

AMBULANS HELİKOPTERLER

Ambulans helikopter hizmeti 28 Ekim 2008 tarihinde başlamıştır. Hizmet veren toplam ambulans helikopter sayısı 17 helikoptere ulaşmıştır. Bir helikopter de gereğinde devreye sokulmak üzere yedek olarak bulundurulmaktadır. Ülkenin coğrafi yapısı ve ulaşım şartları, nüfus yoğunluğu, hakim meteorolojik şartlar ve stratejik bölgeler göz önüne alınarak konuşlanma yerleri tespit edilmiştir. Şu anda 15 ilde Ankara’da iki adet, diğer illerde ise birer adet (İstanbul,Çanakkale, Bursa, İzmir, Antalya. Afyon, Adana, Kayseri, Konya, Diyarbakır, Van, Erzurum, Trabzon ve Samsun) olmak üzere 17 adet ambulans helikopterle bu hizmet yürütülmektedir.

Ambulans helikopterler gündoğumu-günbatımı arasında hizmet vermekte olup, hizmetin başladığı tarihten bu yana ambulans helikopterler 26164 hasta/yaralı ve 183 organ nakli vakası taşımışlardır.

Tüm ambulans helikopterler, içerisinde yoğun bakım şartlarında nakil yapacak tıbbi ekipmanla donatılmıştır.
Dördüncü kattan düştü ağır yaralandı, ambulans helikopterle sevk edildi - Resim : 1

 




Kaynak: İHA