Doktorla tartışan 13 yaşındaki çocuk ortalığı ayağa kaldırdı

Kayseri Kütahya Gündem haberleri
Doktorla tartışan 13 yaşındaki çocuk ortalığı ayağa kaldırdı

Kayseri'de özel bir hastanede doktorla tartışan 13 yaşındaki çocuk, polisi arayıp intihar edeceğini söyledi. Hastaneye ulaşan ekipler çatı katında arama yaparken, çocuk başka bir yerde çıktı.

Kocasinan ilçesinde bulunan özel bir hastanede meydana gelen olayda, psikolojik sorunları olan B.Ç. (13) hastanede doktorla tartıştı.

Doktora sinirlenen B.Ç., 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak hastanenin çatı katında olduğunu ve intihar edeceğini söyledi. İhbar üzerine hastaneye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hastanenin çatı katında arama yapan ekipler, çocuğa ulaşamadı. B.Ç. bir süre sonra hastanenin önünde bekleyen polislerin yanına gelerek yaşananları anlatırken, aile de çocuğa tepki gösterdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRAN BABA VE OĞLU SERBEST

Kütahya Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı 3 kişilik ambulans ekibi, dün akşam Maltepe Mahallesi Ahmet Yakupoğlu Caddesi'nde alkollü birinin merdivenlerden düştüğü ihbarını aldı.

Caddeye giden sağlık personeli yolda Mehmet K.'ye hasta yakını olup olmadığını ve ihbar edilen adresi bilip bilmediğini sordu. Mehmet K.'nin gösterdiği eve giden sağlık ekipleri, kapının açılmaması üzerine komuta merkeziyle yeniden iletişime geçti.

Merkezin, düşen kişinin bir alt sokakta oturduğunu bildirmesiyle araca binen sağlık personelinin önünü kesen Mehmet K., sağlıkçılara hakaret etti.

Ardından oğlu Hüseyin Mert K. ile birlikte, demir sopalarla 3 sağlıkçıya saldırıp darbetti. Sağlık ekiplerinin telsiz anonsuyla "Beyaz kod" vermesi üzerine, olay yerinden kaçan şüpheliler, bölgeye gelen polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Yaralanan sağlık çalışanları M.A., A.K. ve G.Y., olay yerine gönderilen başka ambulansla kaldırıldıkları Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Tedavileri tamamlanan sağlıkçılar taburcu edilirken, Polis Merkezi'nde ifadesi alınan Mehmet K. serbest bırakıldı. Oğlu Hüseyin Mert K. ise ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Hüseyin Mert K., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA