Doğru okul çantası, ayakkabı ve araç gereç seçiminde nelere dikkat edilmeli? Uzmanlar Haber Global'e anlattı

Haber Merkezi
Gündem haberleri Eğitim

Birinci sınıflar okula başladı, tüm sınıflar için ilk ders zilinin çalmasına da sayılı günler kaldı. Uzmanlar omurga sağlığı için çantaların çocuğun boyuna ve kilosuna uygun olmasını, ayakkabı ve kırtasiye malzeme seçiminde de güvenlik faktörünün önemli olduğunu söylüyor.

Birinci sınıflar için ders zili çaldı. Tüm sınıflar için ise yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Okullar tam olarak açılmadan önce anne ve babaların kırtasiye alışverişi başladı. İhtiyaçlar arasında okul çantası da bulunuyor. Uzmanlara göre yanlış çanta seçimi istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor.

Ve çanta içine yerleştirilecek defterler, kalemler, çantalar... Hepsi eğitim öğretimin olmazsa olmazı. Fakat doğru seçim yapılmadığında onları taşımak ve kullanmak o kadar da kolay olmuyor.

AYAKKABI NASIL OLMALI?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Özlem Köroğlu'na göre doğru çanta seçiminin yanı sıra çocukların kullandıkları ayakkabıların kalitesi de son derece önemli. Haber Global'e konuşan Doç. Dr. Köroğlu, "Böyle dümdüz ayakkabılar değil vücut ağırlığını sağlıklı bi şekilde taşısın diye taban desteği olan hafif malzemeden yapılmış, kaliteli malzemeden yapılmış ayakkabıların seçimi de gerçekten önemli" diye konuştu.

KIRTASİYE MALZEMESİ SEÇİMİ

Okul alışverişinde yalnızca çanta seçimine dikkat etmemeli. çocuklar için tehlikeli ve olumsuz sonuçlara sebep olacak materyaller tercih edilmemeli. Doç. Dr. Özlem Köroğlu, güvenli malzeme seçimimin de önemli olduğuna dikkat çekerek, "Hem kendilerine hem arkadaşlarına zarar verecek şekilde sivri uçlu kalemler gibi pergel gibi sivri uçların birbirine zarar vermesi durumunda daha güvenli malzemeler uçlarının kontrolünün veya belli onaylardan geçmiş ürünlerin kullanılması çok iyi olacaktır" dedi.