Dogecoin'in acı günü: Geliştiricilerinden Sporklin kansere yenik düştü

Dogecoin'in acı günü: Geliştiricilerinden Sporklin kansere yenik düştü

Son günlerde gündemden düşmeyen kripto para birimi Dogecoin'in geliştiricilerinden Sporklin hayatını kaybetti.

Kripto para dünyasının en az Bitcoin kadar popüler varlığı Dogecoin'i dünyaya armağan eden ekipten geliştirici Sporklin, kansere yenik düştü.

Yılın başında kanser nedeniyle projeden ayrılmak zorunda kalan Sporklin, ayrıca projenin yönetimiyle ilgili de tartışma yaşamış ve Dogecoin ekibinden ayrılmıştı.

Sporklin, projenin yeterince gelişme göstermediğini savunuyordu. 

Sporklin'in ölüm haberini Dogecoin'in yaratıcılarından Billy Marcus duyurdu. 

Twitter'dan bir açıklama yapan Marcus, "Sporklin hayatının son 7 yılını Dogecoin'e adadı. Dürüstlüğe önem verdi ve ideallerinin peşinden koştu. Birçok insanı etkiledi, perde arkasında birçok işe imza attı" diye yazdı.

Sporklin, kanser olduğunu öğrenince geçen Şubat ayında projeden ayrılmıştı. 

Sporklin, son dönemde Dogecoin projesini de eleştirmişti. Projenin gideceği yön üzerinde anlaşmazlık yaşadıklarını belirtmiş "Son zamanlarda hedefimi yeniden gözden geçirmeme neden olan bir değişiklik oldu. Yapılanları iyi niyetle katılmam ya da desteklemem söz konusu değil" diye yazmıştı. 

Sporklin katılmadığı noktanın ne olduğunu ise açıklamamıştı. 

Bir şaka olarak başlayan Dogecoin projesi Elon Musk'ın da katkılarıyla beklentileri aşmış ve ilk 10 kripto paradan biri olmuştu. Sporklin, Elon Musk'ı da eleştirmiş ve Reddit'teki bir gönderisinde Dogecoin'in Elon Musk tarafından yapılan bir şakadan çok daha fazlası olduğunu yazmıştı. Sporklin, Elon Musk'ın projeyle hiçbir ilgisi olmadığını belirterek "Elon sosyal medyada Dogecoin ile oynamaya başladı, insanlar bunu daha yeni bir şeye dönüştürmeye çalıştılar ama hiçbir şey değişmedi. Elon'ın bu projeyle hiçbir ilgisi yok" yorumunda bulunmuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

dogecoin 2021'de vefat eden ünlüler Kripto para