Doğa Koleji'nde maaş alamayan öğretmenler grevde

Doğa Koleji

Uzun süredir maaşlarının ödenmemesiyle gündemde olan Doğa Koleji'nde öğretmenler grev kararı aldı. Veliler de destek vermek için okula gitti.

Türkiye'nin en fazla şubesi olan özel okullarından biri olan Doğa Koleji yaklaşık 3 aydır öğretmenlerinin maaşını ödemiyor. Aylardır maaşsız çalışan öğretmenler derslere girmeme kararı aldı. Veliler artık Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girmesini istiyorlar.

VELİLER DE ÖĞRETMENLERE DESTEK OLMAK İÇİN OKULDAYDI

Öğretmenlere destek olmak için gelen bir veli, "Öğretmenlerle toplandık. Öğretmenin bir tanesi video çekiyor, dedik neden bu videoyu çekiyorsun sebep ne? "Annem para almadığıma inanmıyor annem de ben de mağdur durumdayız eve ekmek götüremiyorum para alamadığımı anneme göstermek zorundayım" diyor, bu duruma düştük" ifadesini kullandı.

DOĞA KOLEJİ YAZILI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Kurumdan yapılan açıklamada "Eğitim sektörünün Türkiye'deki lider kuruluşu olarak, son dönemde yaşadığımız bir dizi sorunlar hepinizin malumudur.Tüm bu sıkıntılara rağmen, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi büyük bir sorumluluk ve özveriyle aksatmadan yerine getirdik. Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki gösterilen bu fedakarlık takdire şayandır.Kurumuzun bu sancılı süreçten çıkması adına yapılan görüşmelerde sona gelinmiştir. Kısa süre içinde bu görüşmeler sonuçlanacak ve resmi açıklama yapılacaktır." denilmişti.

Doğa koleji grev öğretmen maaş