Diyarbakır'da yolun karşısına geçmek isteyen adam, 16 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobilin altında kalarak öldü

DİYARBAKIR/DHA
Diyarbakır Trafik kazası Gündem haberleri
Diyarbakır'da yolun karşısına geçmek isteyen adam, 16 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobilin altında kalarak öldü

Diyarbakır'da Selahattin Kaplan (55), yolun karşısına geçmek isterken, hafif ticari bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsünün 16 yaşında olduğu öğrenildi.

Ölümle sonuçlanan acı kaza, öğleden sonra Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda meydana geldi.

Yolun karşısına geçmeye çalışan Selahattin Kaplan’a, önündeki otomobilin sağından geçmek isteyen R.K. idaresindeki hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Kaplan, park halindeki bir minibüsün altına girdi. Hafif ticari araç ise kontrolden çıkıp, yol kenarındaki direğe çarptı.

Kaplan, çevredekilerin yardımıyla park halindeki minibüs kaldırılarak sıkıştığı yerden çıkarıldı. İhbarla kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Kaplan’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Hafif ticari araçtaki yaralılar R.K., Ş.A. ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ilk müdahalenin ardından çevredeki hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Selahattin Kaplan’ın olay yerine gelen yakınları fenalık geçirdi.

Kaplan’ın cenazesi işlemlerinin ardından otopsi için morga götürüldü. Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

5 ÇOCUK BABASIYDI: SÜRÜCÜ HENÜZ 16 YAŞINDA

 Selahattin Kaplan’ın (55) ölümüne neden olan hafif ticari aracın sürücüsü R.K.’nin 16 yaşında olduğu ortaya çıktı. R.K.’nin hastanedeki tedavisi sürerken, kazada hayatını kaybeden Selahattin Kaplan’ın Büyükşehir Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yaptığı, 1’i otizmli 5 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Kaplan’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.