Diyarbakır'da arazi kavgasında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Diyarbakır Gündem haberleri jandarma

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 9 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Jandarma köyde ve yaralıların kaldırıldığı hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır'da husumetli iki aile arasında sabah saatlerinde tarla sürme nedeniyle tartışma yaşandı. Tartışma sonrası buğday ekili arazinin ateşe verilmesiyle aileler arasında silahlı kavga çıktı.

 Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada kavgada 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Diyarbakır'da arazi kavgasında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 1

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Güvenlik güçleri köyde önlem alırken, jandarma helikopteri de havadan destek verdi.

Diyarbakır'da arazi kavgasında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 2

Jandarma yaralıların kaldırıldığı hastanede de geniş güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır'da arazi kavgasında katliam: Çok sayıda ölü ve yaralı var - Resim : 3

Öte yandan, itfaiye ekiplerince kolluk kuvvetlerine ait helikopterin de desteğiyle arazideki yangını söndürmek için çalışma başlatıldı. 

NEDENİ 200 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, arazi anlaşmazlığı kavgasının iki aile arasında çıktığını belirterek, "200 dönümlük bir arazi nedeniyle iki aile arasında çıkan kavgada maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 3 vatandaşımız da yaralandı. Yaralı vatandaşlarımız bölgeye gönderilen sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı. Jandarma ekiplerimiz bölgede gerekli önlemleri aldı." dedi.

 

Kaynak: Ajanslar

Diyarbakır arazi kavgası Bismil ilçesi jandarma