Diyarbakır'da 6 çocuk diri diri yanarak can vermişti! Kahreden ayrıntı ortaya çıktı

Gündem haberleri son dakika Diyarbakır
Diyarbakır'da 6 çocuk diri diri yanarak can vermişti! Kahreden ayrıntı ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Kulp İlçesindeki Kuran kursundaki elektrik kontağından çıkan yangında 6 çocuğun ölümü, 6 çocuğun da yanarak ağır yaralandığı olayda Kulp Müftüsü Selahattin Özçelik'i 14 yıl hapisle cezalandıran mahkeme, gerekçeli kararını açıkladı. Kahreden ayrıntı ortaya çıktı

Kulp İlçesine bağlı Karaağaç Köyünde 1 Aralık 2015 günü Kuran kursunda yatılı kalan çocukların uyuduğu sırada elektrik kontağından çıkan yangın sonucu Nur Muhammed Bayka, Mehmet Bingöl, Suat Çankaya, Serhat Sancar, Şahin Kahraman ve Sabahattin Altun isimli çocuklar feci şekilde can vermişti.

Cihan Işık, Zeki Işık, Abdullah Tekin, Mahsun Bayka, Abdullah Taş ve Mehmet Mensur Bayka da yanarak ağır yaralanmıştı.

Olayda kusuru ve ihmali olduğu iddiasıyla İlçe Müftüsü Ağır Ceza Mahkemesi’nde önce 14 yıl, ardından iyi hal indirimiyle 11 yıl 8 ay hapisle cezalandırıldı.

SAYAÇ YOK, KAÇAK AKIM RÖLESİ YOK, ELEKTRİK KAÇAK

Mahkeme gerekçeli kararında, Kuran kursunda kaçak elektrik kullanımına bağlı çocukların hayatını kaybettiği ve müftünün gerekli özen yükümlülüğünü yerine getirmediğinin altını çizdi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre bilirkişi raporunda binanın ilçe müftülüğüne ait olduğu, ancak elektrik panosunda binaya ait sayaç bulunmadığı, olması zorunlu kılınan kaçak akım rölesi ile yangın koruma rölesi olmadığı ve kaçak elektrik kullanıldığı belirtildi. Müftülükçe abonelik başvurusu yapılması halinde bina tesisatının yönetmeliğe uygun hale getirilmeden binaya elektrik verilemeyeceği vurgulanan raporda, bu nedenle tüm sorumluluğun müftülükte olduğu kaydedildi.

Diyarbakır'da 6 çocuk diri diri yanarak can vermişti! Kahreden ayrıntı ortaya çıktı - Resim : 2Diyarbakır'da 6 çocuk diri diri yanarak can vermişti! Kahreden ayrıntı ortaya çıktı - Resim : 3

HİÇBİR ÖNLEM ALMADIĞI İÇİN ASLİ DERECEDE KUSURLUDUR

3 yıldan beri Kuran kursu hizmeti verilen binada yangından korunmaya yönelik hiçbir önlemin alınmadığı, buna dair tesisatların kurulmadığı, bina sorumlusu olarak müftü Selahattin Özçelik'in doğrudan sorumlu olduğuna işaret edildi.
Kurs olarak kullanılan binada iş sağlığı ve güvenliğinin de sağlanmasına yönelik hiçbir tedbir alınmadığı belirtildi.

Birinci derecede sorumlu olan müftünün binayı gerekli araç-gereçle donatmadığı gibi binada risk değerlendirmesi de yaptırmadığı ifade edildi.

Kuran kursu öğreticisi olarak atadığı Faruk Işık'ı iş sağlığı ve güvenliği gibi konularda eğitimini sağlamadığı, çalışanlarını ve binayı denetlemediği somut olayda asli derecede kusurlu olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Diyarbakır son dakika kaçak elektrik Kulp diyarbakır son dakika