Diyanet'ten Selman Okumuş açıklaması: Gayriahlaki ilişkileri nedeniyle görevinde son verildi

Gündem haberleri Diyanet İşleri Başkanlığı
Diyanet'ten Selman Okumuş açıklaması: Gayriahlaki ilişkileri nedeniyle görevinde son verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, eski çalışanı Selman Okumuş'un, Başkanlık personeliyken ceza almasıyla ilgili beyanlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi

Diyanet, Selman eski çalışanı Okumuş hakkında yürütülen soruşturma  sonrası "gayriahlaki ilişkileri sebebiyle" görevine son verildiğini açıkladı.

Dünya Uluslararası Kuran okuma yarışması birincisi hafız Selman Okumuş, katılmış olduğu bir yayında Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Kendisinin Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına davet edildiğini ama Diyanet'in programa katılmasına izin vermediğini söyledi.

İstanbul Müftülüğü'nden programa katılmak için izin istediğini ama müftülüğün de televizyona izin verdiğini kendisine izin vermediğini belirten Okumuş'un iddialarına ilişkin Diyanet'ten açıklama geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, Okumuş'un soruşturma geçirdiği ama görevine "gayriahlaki ilişkiler" gerekçesiyle son verildiği açıklandı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığının eski çalışanı olan Selman Okumuş'un bir programda, Başkanlık çalışanı iken ceza almasıyla ilgili olarak bulunduğu beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili kişinin, Başkanlığımız bünyesinde görev yaparken, yürütülen soruşturma neticesinde gayriahlaki ilişkileri sebebiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 98/b maddesi hükmü gereğince Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine son verilmiştir. Adı geçenin, hakkında tesis edilen işlemin iptali yönündeki talebi, İstanbul 4. İdare Mahkemesince reddedilmiştir."

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet İşleri Başkanlığı Gündem haberleri