Cami tabelalarından T.C. kalkıyor mu? Diyanet'ten yeni açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı
Cami tabelalarından T.C. kalkıyor mu? Diyanet'ten yeni açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gitme kararı aldı. Örnek tabelanın üzerinde T.C. ibaresi bulunmaması tepkilere yol açtı. Diyanet'ten yapılan açıklamada ise “2012 yılında bu yana tabelalar aynı. Şu an sadece renk ve logo değişecek" ifadeleri yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında değişikliğe gitme kararı aldı. Söz konusu durum, bazı kesimlerce “Diyanet camilerden T.C. ibaresini kaldırıyor” olarak yorumlandı.

CAMİ TABELALARI ARTIK KIRMIZI-BEYAZ OLACAK

Halihazırda, cami ve kuran kursu tabelaları, beyaz zemin üzerine lacivert renkli yazı stiline sahip. Bu durum zamanla değişecek. Diyanet, tabelaların kırmızı beyaz renge dönüştürülmesi kararını verdi.

CAMİ TABELALARINDA "T.C." İBARESİ MESELESİ

Örnek teşkil edecek tabela üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen “T.C.” ibaresine yer verilmemesi ise tepkilere neden oldu.

Tepkiler üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığından bir açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Cami tabelalarının nasıl olacağı hususu, Başkanlığımızın Tanıtım Yönergesi ve ekleri ile belirlenmektedir. Tüm Bakanlıklar ve kurumlarda logoların ve tabelaların belli bir standartta hazırlanması ile ilgili çalışmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı da 18.10.2021 tarihinde yeni bir Yönerge çıkarmıştır. Bu Yönergede cami tabelalarında logo ve renk değişimi dışında yer alan yazılı bölümde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Habere konu bazı camilerde önceden T.C. ibaresinin yer alması, mahalli görevlilerin kendiliğinden yaptığı bir işlem olup kurumun önceki yönergesinde de bu ibare yer almamaktadır. Başkanlığımız merkezi ve taşra teşkilatı temsilcilikleri olan il ve ilçe müftülüklerimizin tamamında T.C. ifadesi kullanılmaktadır. Burada bir kasıt aranması yersizdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Kaynak: İHA

Diyanet İşleri Başkanlığı