Dışişleri'nden İngiltere'nin Afgan mülteciler için Türkiye'ye merkez kurma planı ile ilgili açıklama

Dışişleri'nden İngiltere'nin Afgan mülteciler için Türkiye'ye merkez kurma planı ile ilgili açıklama

İngiltere basını, Savunma Bakanı Ben Wallace'in, Afgan mülteciler için Türkiye ve Pakistan'da merkezler kurmayı planladıklarını yazdı. Dışişleri Bakanlığı'ndan söz konusu haberlere ilişkin bir açıklama geldi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiltere'nin Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı yaptığını belirtti.

The Mail on Sunday gazetesinde bugün yayımlanan bir makalesinde Wallace, planın detaylarından bahsetmedi.

"HİÇBİR ÜLKE TAHLİYELERİNİ TAMAMLAYAMACAK"

Wallace ayrıca ABD'nin Afganistan'ı terk etmek için son tarihi olan 31 Ağustos'tan önce "hiçbir ülkenin tahliyelerini tamamlayamayacağını" ifade etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İngiliz basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de merkez kurulması konusunda plan yapıldığı haberlerine ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Birleşik Krallık basınında yeralan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir."

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Afganistan