Dişi Nusret, tezgaha boyum bile yetişmiyordu

Yaşam Haberleri Gündem haberleri İstanbul Ekonomi haberleri ÖZEL HABERLER Enflasyon Ocak zammı
Dişi Nusret, tezgaha boyum bile yetişmiyordu

Çocukluk hayali kasaplık olan ve tam 30 yıldır bu mesleği icra eden Semrah Doğan, "Dişi Nusret" olarak anılıyor. Tezgaha boyu bile yetişmediği zamanlarda başlayan hikayesini anlatan Doğan, "Size özel bir şov hareketi var mı?" sorusuna "Bütün şovlar unutulur, damaktaki lezzet şovu unutulmaz" diyor.

Semrah Doğan, Türkiye'nin nadir kadın kasaplarından. Öyle ki, "9 yaşında kaç kız çocuğunun hayali kasap olmaktır?" sorusunun yanıtını tam 30 yıldır en güzel şekilde veriyor Semrah Doğan... Çocukluğunda girdiği kasap dükkanlarından etkilenen Doğan'ın, küçük yaşlardan itibaren kasap dükkanlarında çalışmaya başlarken, kendini kabul ettirmesi de bir hayli zor olmuş. Boyunun tezgaha yetişmediği zamanları bile hatırlıyor Doğan. "Kasapların bıçakla dans edercesine eti dantel gibi işleyişinden etkilendim" diyor Doğan... Yaşıtları oyun oynamaya giderken onun kasaplara çalışmaya gittiğini zamanları unutamadığını söyleyen Doğan, "Kendimi sevdirdim, yeri geldi müşterilerin torbalarını taşıdım, teraziyi öğrendim ve sonunda beni kabullendiler" diyor. 

Dişi Nusret, tezgaha boyum bile yetişmiyordu - Resim : 1
Doğan, muhabirimize hayat hikayesini anlattı.

SEKTÖR ERKEK EGEMEN 

Kadıköy'de başladığı yolculuğunu Ümraniye'de sürdüren sosyal medyada kasap abla olarak da bilinen Doğan, bir günde rüştünü ispatladığını ve bir daha satırla, bıçağı elinden bırakmadığını anlatıyor. Erkek egemen bir dünyada var olma çabalarını anlatan Doğan, "Tabi ki önceleri izin vermediler, çekil ayağımın altından ezerim düşüncesinde insanlar çıktı karşıma. Okul bitince bırakır, evlenince bırakır, çocuğu olunca bırakır dediler hepsi de oldu ama ben mesleğimi bırakmadım" ifadelerini kullanıyor. 

Kasaplığı ise şu sözlerle tanımlıyor Doğan:

"Vicdan, terazi hassasiyeti, Allah korkusu, özveri ve kişiliğiniz kasaplık hepsini barındıran bir şey biri bozuk olursa hepsi bozulur."

Dişi Nusret, tezgaha boyum bile yetişmiyordu - Resim : 2
Doğan, kasaplığı 5 madde ile tanımlıyor.

SOSYETEYE KARIŞMA HİKAYESİ

Kadıköy'de çalışırken gelen bir teklif sonrası namı duyulan Doğan, sektörde "Dişi Nusret" olarak anılıyor. Sonrasında bir televizyona verdiği röportajın ardından adının iyice duyulduğunu anlatan Doğan'a yurt dışından da teklifler gelmiş. Ayrıca Türkiye'de bir ilk olan müze tarzındaki kasap dükkanının kurucularından olan Doğan, et eğitimleri de verdiğini söylüyor. Şimdilerde ise Ümraniye'de bir et lokantasında şef olarak çalışan Doğan, iş insanı Metin Akdemir ile çalışıyor. 

KALİTELİ ET HABERİ ALIRSAM...

"Size özel bir şov hareketi var mı?" diye sorduğumuz Doğan, "Bütün şovlar unutulur damakta bırakılan o lezzet şovu  unutulmaz, mide hiçbir zaman yanılmaz. Ben kontrollü şekilde kalitemi bozmadan yoluma devam ediyorum" diyor.

Doğan, Türkiye'nin neresinde kaliteli bir et kesimi haberi alsa aracına atlayıp gittiğini söylüyor. Zayıflamak isteyenlere ise, "Kahvaltıda et yiyen kilo verir, zayıflamak isteyen sabah ve akşam menüsünün yerini değiştirsin" tavsiyesinde bulunuyor.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel