Diplomatik kaynaklar: Trump'ın Erdoğan'a mektubu ciddiye alınmadı

Haber Global Muhabiri Oğuzcan Obuz'un diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mektup ciddiye alınmadı ve şu aşamada bir cevap verilmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ABD Başkanı Donald Trump tarafından gönderildiği belirtilen Suriye ile ilgili hakaret unsurları da içerdiği belirtilen mektupla ilgili Haber Global Muhabiri Oğuzcan Obuz, diplomatik kaynaklardan aldığı bilgileri aktardı. Obuz, diplomatik kaynakların diplomatik nezaketten uzak mektubun ciddiye alınmadığını ve şu aşamada mektuba bir yanıt verilmesinin düşünülmediğini belirttiğini aktardı. Öte yandan bu konunun bugün Ankara'da görüşmeler yapacak olan ABD Başkanı Yardımcısı Mike Pence ile görüşmelerde gündeme gelmesi ve konuşulması bekleniyor. Bu görüşmelere göre ilerleyen saatlerde bir açıklama yapılıp yapılmayacağı takip edilecek.

İlerleyen saatlerde ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 9 Ekim 2019 Saat 16:00'da mektuba gereken cevabın verildiğini açıkladı. 9 Ekim Saat 16:00'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Türk savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombalamayla Barış Pınarı Harekatı başlamıştı.

Diplomatik kaynaklar: Trump'ın Erdoğan'a mektubu ciddiye alınmadı - Resim : 1

Obuz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun saat 10:30'da ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brian ile Dışişleri Bakanlığı'nda görüşeceğini açıkladı. ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin de dün Türkiye'ye geldiğini belirten Obuz, Jeffrey'in İbrahim Kalın'la bir görüşme gerçekleştirdiğini aktardı. ABD'den bugün uçağa binen Pence'in öğle saatlerinde Türkiye'ye inmesinin ardından ABD'nin A takımı olarak tanımlanan üst düzey heyetin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan tarafından kabul edileceğini aktaran Obuz, görüşmenin saat 14:30'da olacağını belirtti.

ABD'nin Suriye'de bir ateşkes talebiyle temsilciler gönderdiğini belirten Obuz, Türkiye'nin ise ABD'den gelen yaptırım kararlarından olan rahatsızlığın dile getirileceğini aktardı. 


son dakika son dakika haber