Dinçer Sümer'e veda

Tedavi gördüğü hastanede dün hayata veda eden Dinçer Sümer, yıllarca ter döktüğü Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Sümer, ardından Urla'da toprağa verildi.

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında hayata veda eden oyun yazarı, yönetmen, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Dinçer Sümer için Devlet Tiyatroları Konak Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Eşi Ülkü Sümer, oğlu Murat Sümer ve kızı Ayşe Sümer'i duayen tiyatrocunun arkadaşları, meslektaşları, öğrencileri yalnız bırakmadı.

Dinçer Sümer'e veda - Resim : 1

Törende özgeçmişi okunan Dinçer Sümer'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başına gelen arkadaşları, onun eserlerini, çalışmalarını ve onunla ilgili anılarını anlattı. Öğrencileri, ondan kalan eserlerin en büyük mirasları olduğunu söyledi.

Törene katılan isimlerden Levent Üzümcü, "Dinçer Sümer iyi bir tiyatro insanıydı. Ayrıntıya meraklı, çok iyi bir öğretmendi. Konservatuvara giriş sınavında bizi Eskişehir Konservatuvarı'na alan ekibin öğretim üyelerindendi. Yazdığı oyun ve şiirler hep hayatımıza dokunmuş, karşımıza çıkmış eserlerdir. Uzun ve güzel bir hayat yaşadı. Çok çalıştı, çok üretti ve ardında bir isim bıraktı. Hepimiz bir gün öleceğiz ama ne mutlu ki böyle güzel eserler bırakmak ve böyle hatırlanmak" dedi.

Dinçer Sümer'e veda - Resim : 2

Dinçer Sümer, Hamidiye Camiii'nde kılınan cenaze namazının ardından Urla'da defnedildi. 

Dinçer Sümer cenaze Levent Üzümcü tiyatro