Devlet başkanları neden İstanbul Havalimanı'na inmiyor? İGA CEO'su cevapladı

İstanbul Grand Airport CEO'su Kadri Samsunlu, devlet başkanlarının İstanbul Havalimanı'na inmemesinin bir tercih olduğunu ve bunun dışında herhangi bir nedenin olmadığını söyledi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında yaptığı röportajda İstanbul Grand Airport (İGA) CEO'su Kadri Samsunlu ile İstanbul Havalimanı hakkında bilinmeyenleri sordu.

"ORTA VE UZUN VADEDE ÇOK FAYDASINI GÖRECEĞİZ"

"Bu kadar büyük bir havalimanına gerek var mıydı?" sorusuna yanıt veren Samsunlu "Bu havalimanı bu gördüğünüz şekliyle 100-120 milyona kadar yolcu alabilir. Hem ticaret olarak hem operasyon olarak orta ve uzun vadede çok faydasını göreceğiz. Bütün eksikleri bittiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak" diye konuştu.

İMAMOĞLU'NUN SÖZLERİNE YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Atatürk ve İstanbul Havalimanı'nı birbirine metroyla bağlayalım. İki havalimanı da açık kalsın" sözlerine de cevap veren Samsunlu "Bu bir vizyon projesi. Bu proje Türkiye'nin 100 yıllık vizyonuna göre yapıldı. İmamoğlu'nun önerisi dünyada olmamış bir şey. Dünyada bunun örneği yok. Pratikte mümkün değil, gerek de yok. Burada 3 yılın 5 yılın çözümleri konuşulmuyor. Burada 100 yılın çözümü üretilmiş durumda. İki havalimanı aynı hava sahasını kullanıyor. Bunu idare etmek mümkün değil" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DA BURAYA İNMİYOR AMA BU BİR SEÇİM"

Kadri Samsunlu, Atatürk Havalimanı'na inen devlet başkanlarının uçaklarının neden İstanbul Havalimanı'na inmediği sorusuna da cevapladı. Samsunlu konuya ilişkin ''Bu havalimanının vizyonunu sayın Cumhurbaşkanımız belirledi. Cumhurbaşkanımız da buraya inmiyor ama bu bir seçim. 'Devlet başkanları Atatürk Havalimanı'na iniyor. Putin de İstanbul Havalimanı'na inmedi' diyorlar. Putin'in inmediği gün biz bin 200 tane uçak indirdik. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov buraya indi. Bunlar deli saçması ve yalan şeyler.'' açıklamasında bulundu. 

Kadri Samsunlu İstanbul Havalimanı Atatürk Havalimanı