Destici: 1980 Anayasasının kötü bir kopyası, uygulanması mümkün değil

Gündem haberleri

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, altı muhalefet partisinin imzasıyla yayımlanan ortak metne ilişkin açıklamalarda bulundu. Ortak metni 1980 Anayasasının kötü bir kopyası olarak değerlendiren Destici, 'Uygulanması mümkün olmayan bir metin' dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında dün 6 muhalefet partisinin yayınladığı 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' metnine ilişkin darbecilerin yaptığı 1980 anayasasının 'kötü bir kopyası' olduğunu söyledi. Metinde dile getirilen değişikliklerin olabilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini ve söylenenlerin pratikte yapılabilirliğinin bulunmadığını savunan Destici, şöyle devam etti:

'Siyaset ve yönetim bilimi, dünyadaki konjonktür ve Türkiye'nin bu konjonktürde nerede konumlanması gerektiğine dair herhangi bir durum tespiti yapılmamış, tamamen günlük politik tartışmalar üzerinden bir hareket noktası belirlenip zaten uygulanması da mümkün olmayan bir metin ortaya konmuş gözüküyor. Evet imza attılar, yarın olmaz ama ola ki milletimiz yetkiyi verdi, bu metin üzerinde bile uzlaşamayacaklardır. Çünkü pek çoğu ileriye dönük atıflar var. İçeriğiyle ilgili uzlaşmaları asla mümkün değildir. Çünkü hepsinin ayrı durduğu yer var. Siyasi pozisyon var, hitap ettiği farklı alanlar var. Bir de işte arkada duran, gözükmeyen, PKK'nın siyasi uzantısı var CHP üzerinden ilişkilerin devam ettirildiği.'

 

Kaynak: AA

mustafa destici