Depremin üzerinden 8 ay geçti ama hala kayıplarını bulamıyorlar: Acılı aileler kimlik tespit çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor

Kahramanmaraş Depremi Kahramanmaraş Gündem haberleri
Depremin üzerinden 8 ay geçti ama hala kayıplarını bulamıyorlar: Acılı aileler kimlik tespit çalışmalarının hızlandırılmasını istiyor

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde kimliği belirlenemeyen ve hala bulunamayan vatandaşların acılı alileri, sürecin hızlandırılması için yetkililere seslendi.

11 ili vuran Kahramanmaraş depremi, 50 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. 

Kahramanmaraş’ta kimliği belirlenemeyen 151 kayıp vatandaşın acılı aileleri sürecin hızlandırılması istiyor.

Ebrar Sitesi Z blokta 5 yakınını kaybeden Şeyma Yılmaz, “Ablamı DNA sonucuyla Nisan ayında buldum. Sadece Kahramanmaraş’ta değil 11 ilimizde kayıp canlarımız var. Kayıp insanlar için bir çalışma yapılmıyor. İstediğimiz tek şey biran evvel kayıpların bulunması. Bunun için araştırma komisyonu oluşturulmasını istiyoruz. Deprem olan illerde hala kayıp olan insanlar var” ifadelerini kullandı.

Polis memuru eniştesinin 8 aydır bulunamadığını söyleyen Mustafa Deveci ise “Bizimde kaybımız var daha da bulunamadı. İsmi Mustafa İlhan polis memuru ve hala kayıp. Depremin üzerinden 8 ay geçti. Durduk resmen ne yapacağımızı şaştık. Eşini ve çocuğunu 12. gün çıkardık, defnettik ama Mustafa abi hala çıkmadı. Elimizden bir şey de gelmiyor. Bulunmasını istiyoruz içimiz yanıyor. DNA örneği de verildi, hala bir şey çıkmadı. Biran önce bulunmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: İHA

Kahramanmaraş depremi deprem