Her şey yerle bir... Depremden önce ve sonra Hatay: Havadan görüntülerle böyle kıyaslandı!

Hatay Kahramanmaraş Depremi

Reuters, 2018’de Hatay'da drone ile çekilmiş görüntüler ile 6 Şubat’taki korkunç depremden sonra çekilmiş görüntüleri yan yana getirerek paylaştı. 10 şehirde büyük yıkımlara sebep olan depremin yarattığı tahribat ve yıkım da gözler önüne serildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı her geçen dakika artarken İngiliz haber ajansı Reuters, depremin boyutu ile ilgili çarpıcı bir video habere imza attı.

Reuters, 2018’de Hatay’da drone ile çekilmiş görüntüler ile 6 Şubat’taki korkunç depremden sonra çekilmiş görüntüleri yan yana getirdi. 

Videoda depremin gündelik yaşamı ve altyapıyı nasıl etkilediği, binaları nasıl yerle bir ettiği görülüyor.

Her şey yerle bir... Depremden önce ve sonra Hatay: Havadan görüntülerle böyle kıyaslandı! - Resim : 1

Hatay’ın farklı noktalarında çekilen görüntülerde mağazaların olduğu caddeler ile tarihi mahallenin de olduğu yerde yaşanan felaket gözler önüne seriliyor.

İngiliz haber ajansı, “Asi Nehri boyunca ve tarihi kasaba içerisinde bir dönem mağazalar, ofisler ve evlerin olduğu caddelerde yıkılmış binalar gözüküyor. Türkiye’de meydana gelen depremde hem Türkiye’de hem de Suriye’de yaşamını kaybedenlerin sayısı 37 bini geçti ve kurtarma çabalarında umutlar azalıyor” yorumunu yaptı.

Kaynak: Reuters

Hatay Kahramanmaraş depremi