Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama

Denizli çocuk ölümleri Gündem haberleri
Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde dün akşam saatlerinde, tek katlı müstakil bir evde 2 yaşındaki Murat Aslan Kılıç ölü bulundu. Murat Aslan’ın şüpheli ölümünün ardından anne Güler Kılıç, saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı. Başsavcılıktan acı olaya ilişkin açıklama geldi.

Kan donduran olay, dün akşam saatlerinde Denizli'nin Pamukkale ilçesinde meydana geldi.

Asmalıevler Mahallesi 6603 Sokak'ta dün saat 20.00 sıralarında tek katlı evin önünde bir çocuğun ağladığını görenler polisi aradı. İhbar üzerine adrese gelen polis ekipleri, içeri girdiklerinde evde Murat Aslan Kılıç bebeğin hareketsiz yattığını gördü. Çağırılan sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi.

Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama - Resim : 1

Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri, bebeğin şüpheli ölümü üzerine detaylı inceleme yaptı. Evde bulunan biri 9 aylık, diğeri 5 yaşındaki 2 kardeşi ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama - Resim : 2

 

ÇOCUĞUN BACAKLARINDA SİGARA YANIĞI, BAŞINDA DARP İZİ ÇIKTI

2 yaşındaki Murat Aslan Kılıç'ın yapılan ön otopsisinde vücudunda işkence izlerine rastlandı. Otopside bacaklarında sigara yanıkları ile yüzünde ve başında da darp izleri olduğu belirlenen çocuğun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için doku örneği parça alınıp Antalya'ya gönderildiği öğrenildi.

Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama - Resim : 3

ANNE GÖZALTINA ALINDI, 2 ERKEK ARKADAŞI ARANIYOR 

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde soruşturmayı yürüten Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından 2 erkek arkadaşıyla evden kaçtığı belirlenen ve uyuşturucu bağımlısı olduğu ileri sürülen bebeğin annesi Güler Kılıç'ı, bugün sabaha karşı saklandığı evde yakalayıp gözaltına aldı. Olay anında Kılıç'la birlikte oldukları ileri sürülen 2 erkek arkadaşının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama - Resim : 4

"BU EVE BİRÇOK KEZ OPERASYON YAPILDI, KAÇINCI OLAYLARI"

Evde küçük çocuğunu cesedini bulan, karşı apartmanda oturan Halime Akdoğan (58), şunları söyledi:

"Bir çocuğun ağladığını duyunca komşuyla içeri girdik. Koltuk üzerinde bir bebek vardı. Koltuktan düşecekti. Bebeği koltuğa yatırmışlar. Evi görseniz harabe durumdaydı. Aklınız durur. 9 aylık çocuğu evden alıp çıkarken bir kafa gördüm yerde. Burada çocuk var dedim. Hemen polis memurunu çağırdım. Çocuk ölmüş, ben onu uyuyor sandım. Ölen çocuğu kimse görmesin diye üzerini örtüldüğünü sanıyoruz. Diğer çocuğu acıktığını düşünerek eve götürdüm. Bunların kaçıncı olayı. Daha önce uyuşturucu yakaladılar burada. Birçok kez bu eve operasyon yapıldı." 

Denizli'de 2 yaşındaki çocuk evde ölü bulundu, annesi gözaltına alındı: Başsavcılıktan açıklama - Resim : 5

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Başlatılan soruşturmayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"26 Ocak 2023 tarihinde Denizli'de 2021 doğumlu M.A.K.'nin ikametinde ölü bulunması olayıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili, ölen çocuğun annesi gözaltına alınmıştır. Aynı evde bulunan 2018 doğumlu S.Y.K. ve 2022 doğumlu E.K. isimli diğer kardeşler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlilerine teslim edilerek koruma altına alınmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir." 

 

 

Kaynak: DHA

Denizli pamukkale şüpheli ölüm şüpheli çocuk ölümleri